Bu Yıl Tesettür Modasında Neler Var?

Kişinin kendisini rahat hissettiği şekilde giyinmesi önemlidir. Bu rahatlık hem fiziki bir rahatlık hem de ruhsal bir rahatlık olabilir. İşte tesettür de kişinin dini seçimi ile alakalı olup ruhsal rahatlık sağlayan bir giyim tarzıdır. Buna ek olarak bu yıl, bu giyim tarzında fiziki olarak da rahatlık ön plana çıkıyor.

https://www.modaselvim.com/tesettur-giyim

Bu Yıl Moda Olan Etek Ve Elbise Modelleri Nelerdir?

Giyim tarzında önemli olan bu yıl için rahatlık kavramıdır. Hangi ürünleri tercih edersek edelim kumaşından kesimine kadar rahat bir yapısı bulunmalıdır. Bu yüzden bu yıl dar etek ve elbise kalıpları yerine kloş modeller daha fazla tercih ediliyor. Bunun esas nedeni hareket özgürlüğünü kısıtlamaması olarak kabul edilebilir.

Etek ve elbise kumaşlarında ise daha çok pamuklu kumaşlar tercih edilmektedir. Bunun sebebi daha çok yaz mevsiminde kullanılan elbise ve eteklerin serin tutmasını sağlamaktır.

Bu Yıl Moda Olan Tunik Modelleri Nelerdir?

Giyim tarzını tesettür olarak seçen kadınlar için tartışmasız en kullanışlı parçalardan birisi tuniklerdir. Tunik, uzun kollu ve boyu normal bluzdan biraz daha uzun olan bir üründür. Daha çok pantolon üzerine tercih edilen tunikler bu yıl genellikle açık renk tonlarından üretiliyor. Kadınlar, bu tonlardaki tuniklerle daha genç ve havalı bir görünüm elde etmeyi düşünüyor.

Tunikler ara boylarda olan ürünlerdir ve boyları kalça altından başlayıp ayak bileğine kadar uzanabilir. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak ilk kez tunikler mümkün olduğunca uzun tercih ediliyor. Kadınlar bu tuniklerin normalden daha zayıf gösterdiğine inanıyor.

Bu Yıl Moda Olan Pantolon Modelleri Nelerdir?

Daha çok boru paça pantolonların kullanıldığı bir dönemdeyiz. Zaten boru paça pantolonlar zamansız ürünlerdir ve her yıl fazlası ile bulunurlar. Bunun yanında bu yıl oldukça sık tercih edilen bir diğer pantolon modeli ise havuç pantolonlar. Havuç model pantolonda ürün basen bölgesinden daha geniş gelip paça bölgesine doğru gittikçe daralır. Bu pantolonların beline de genelde tokalı ve kalın bir kemer kullanılır. Kemerin pantolonla aynı kumaştan ve aynı renkten olması tercih edilirken toka genellikle yuvarlak şekilli ve metal olur.

 

Bir cevap yazın