Başörtüsü Kullanmak

basortusuÖrtünmek dinimizde çok önemli bir yere sahiptir. Geçmişten bu yana medeniyetleri ve dinlerin bozulmadan önce yapısını incelediğimizde örtünmeye önem verdiklerine şahit oluruz. Örneğim Hristiyanlık dinini incelediğimizde rahibelerin nasıl kapandığını hepimiz görmüşüzdür filmlerden az çok. Diğer dinlerde bile örtünmek böyle önemli bir yer tutar. Bizim dinimizde de İslamiyet kabul edilmeden önce örtünmek yoktu. İslam dini geldikten sonra birçok ayetle birlikte örtünme ayeti de indi ve insanlar o günden beri örtünmeye başladı.

 

Örtünürken başörtüsü kullanmak en çok tercih edilen şekildir. Sonradan şal eşarp gibi seçenekler çıksa da en yaygın olanıdır. Kullanırken Giydiğimiz kıyafetin renk ve desenine göre veya ayakkabı ve çantamızın model ve rengine göre seçimler yapabiliriz. Böylece uyumlu bir görüntü sergileyebiliriz. Zevkli bir görünüm için uyumluluğa dikkat etmemiz önemlidir. İnsanlar üzerinde de olumlu etki bırakarak örtünmenin güzelliğini yansıtabiliriz. Bağlama şekillerine gelince en uygun olanı giydiğimiz dış kıyafetin üzerini örtecek şekilde olmasıdır. Çünkü giydiğimiz pardösü veya başka bir şey ne kadar bol olursa olsun vücut hatlarımızı belli etme olasılığı vardır.

Başörtüsü üzerine sarkıtıldığı zaman bu durumu kapatabilir. Bu yüzden dışına sarkıtmamız daha uygun olanıdır. Rüzgârdan açılmasını istemiyorsak mevsime göre bir şal örtebiliriz veya iğneleyebiliriz. Böylece saçımızın görülmesi de önlenmiş olur. Altına saçlarımızı sımsıkı saran bir iç eşarp veya bone dediğimiz şeyi örtebiliriz. Oda saçlarımızı sıkıca örte ve aynı zamanda örtümüzün kaymasını da önler. Bu hususlara dikkat edersek daha doğru bir örtünme olabilir bizim için.

 

Örtünürken zevk ve uyumlulukta çok önemlidir. Çünkü dinimiz aynı zamanda güzellik ve zarafet dinidir de. Dinimiz bizden her şeyin en güzelini ister. Biz de her konuda olduğu gibi giyim de de zevk ve uyuma önem verirsek insanlara örtünmek konusunda olumlu mesajlar iletmiş oluruz. Böylece insanlar örtünmenin çok sıkıcı bir şey değil ne kadar güzel ve doğru bir şey olduğunu daha iyi kavramış olurlar. Ayrıca kendimize da saygı duymasını öğrenerek daha güzel bir şekilde ve güvenli olarak ortamlara çıkabiliriz.

Bir cevap yazın