Alımlı Güzellikler

osmanli-islemeli-elbise-32242-mor-43412-83-OGeçmişten günümüze süre gelen bir kıyafettir. Elbiseler uzun kollu, kısa kollu, askılı, abiye olmak üzere birçok çeşidi bulunmaktadır. Halk dilinde giydiğimiz tüm kıyafetler elbise olarak adlandırılır. Ama elbise boyundan, omuzdan başlayarak diz üstü, diz altı ve ayak bileğine kadar öreten kıyafetlerdir. Zamanımızda o kadar çok çeşit ve modeli bulunmaktadır ki: Saten, ipek, şifon, yazlık, kışlık olarak değişik modelleri bulunmaktadır. Geçmişe dönülüp bakıldığı zaman asla modası geçmeyen ve günümüze uyarlanan şık tasarımlarıyla değişik modelleri ile yaşamımızın içindedir.

 

Kadınların kullandığı ve tercih ettiği ve aynı zamanda şık modelleri ile yaşamımızda büyük rol oynamaktadır. Rahat olması, cazibeli, şık, ilgi çekici olması biz bayanlar için öncelik taşımaktadır. Kapalı ve tesettürlü bir bayanın bile tercih ettiği elbiseler çoğunluktadır. Her göze ve zevke hitap eden elbiseler her renkte ve modeldedir. İnternete şöyle bir baktığımızda o kadar çok sitede o kadar çok elbise modeli görmekteyiz ki buda en çok tercih edilen bir kıyafet olduğunu ortaya koymaktadır.

 

Her bedene uygunluğu ve rahatlığı da biz bayanlar için çok önemlidir. Bir düğünde, yemekte, bir arkadaş ortamına girerken tercih edilen kıyafetlerdendir. Aksesuarlarla tamamlanan basit bir elbise bile çok şık görünebilir. Elbise küçük yaşata giyilmeye başlanır. Bu zamanda uzun modelleri ile uçuşan şifon elbiseler, rengârenk cıvıl cıvıl renkleri ile toplumumuzu renklendirmektedir.

 

Bayanlar genelde rahatlığı tercih eder. Spor modelleri ile bile rahatlık hissettiren elbiseler hayatımızda yer almaktadır. Bir bayana o kadar çok yakışan bir kıyafettir ki elbiseler, bunu kabul eden bayanlarımız da çok nadir maalesef; Bir pantolon yerine askılı bir elbise bayana o kadar çok cazibe katıyor ki sizde kabul edersiniz.

 

Elbise alırken vücut tipimize uygunluğuna, onu tamamlayan aksesuarlara, markasına, mevsime uygunluğuna, şıklığına, bütçeye uygun olup olmadığına dikkat edilmelidir. Her kadın alışverişi sever. Moda kadına yakışandır. Alışveriş yaparken bilinçli ve kendimize uygun olan kıyafetler tercih edilmelidir. Boyumuzu kilomuzu göz önünde bulundurarak uygun kıyafetler seçmeliyiz. Deneyerek ve içimize sinerek almalıyız ki uzun vade kullanabilelim. Günümüzde internetten alışveriş yapan o kadar çok kullanıcımız var ki indirimleri takip ederek en güzel, en şık, en kaliteli ürünü en az fiyata alabilmektedir.

One comment

Bir cevap yazın