Tesettür Giyim Elbise Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

 Tesettür giyim abiyeAbiye seçiminde kişinin fiziksel özellikleri ve abiyenin hangi özel gün veya davet için giyeceği oldukça önemlidir. Ayrıca katılım sağlanacak olan davete hangi sıfat ile gidileceği de tesettür giyim abiye seçimi yaparken önem taşımaktadır. Seçilecek olan elbiseyi belirlerken yılın trend modelleri, renkleri önem arz ederken elbisenin seçiminde aslında kişinin zevki ve fiziksel özelliklere uygunluğu ön plandadır. Kişinin kendine yakışan bir modeli ten rengi ile uyumlu bir renkte seçmesi elbisenin giyildiğinde daha asil ve zarif bir görüntü elde edilmesini sağlayacaktır. Tesettür giyim abiye seçiminde fiziksel özelliklere göre dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

 

 Büyük Beden Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 

Büyük bedenli tesettür elbise seçiminde daha akıcı kumaşlardan yapılmış salaş modelleri tercih etmek gerekir. Şifon ya da tüllerin kullanıldığı elbise büyük bedenler için uygun özellikte olacaktır. Düz bir kumaştan ziyade desenli bir kumaş istendiği takdirde dikine çizgili bir kumaştan yapılmış elbiseler kişiyi daha ince gösterecektir. Büyük beden elbiseler için koyu renkler için her daim tavsiye edilenler arasındadır. Koyu renkte seçilmiş bir elbise için açık renk bir şal veya bir aksesuar kıyafeti hareketlendirecektir. Tüm bunların yanı sıra fırfırlı elbise modelleri daha kabarık duracağı için bu elbise modellerinden kaçınmakta fayda vardır.

 

 Kısa Boy İçin Nasıl Seçim Yapılmalıdır?

 

Kısa boylu bir kişi bacak boyunu daha uzun göstermek amacıyla yüksek bel bir etek ya da bir elbise tercih edebilir. Elbise altına giyilecek olan yüksek topuklu bir ayakkabıya göre ayarlanan elbisenin boyu da kişiyi olduğundan daha da uzun gösterecektir.

 

 Ten Uyumuna Göre Renk Seçimi?

 

Kişinin ten uyumuna göre yapılan tesettür abiye elbise seçimi kişinin üzerinde daha şık duracağı için doğru bir seçim olacaktır. Örneğin açık bir tene pastel renklerden ziyade doğal ve canlı renkler daha çok yakışır. Esmer tenlere ise canlı renklerden daha çok pastel tonlardaki renkler yakışacaktır.

 

Seçilen abiye elbise göre başörtünün de belirlenmesi elbiseyi tamamlayan en büyük unsurlardan biri olduğu için oldukça hassas davranılması gereken bir konudur. Ayrıca çok fazla aksesuar ve takı takılarak elbisenin arka plana itilmemesine de özen gösterilmelidir.

 

Bir cevap yazın