Tesettür Giyimde Şal Ve Eşarp Nasıl Kullanılır?

tesettürZaman zaman herkes şalın duruşundan şikayet eder. Pek çok tesettür kıyafet kullanan hanımın şalı istedikleri gibi örtemedikleri ve istedikleri görüntüyü veremedikleri görünür. Şal kullanımıyla ilgili püf noktaları bilmek de fayda vardır. İşte tesettürlü hanımlar için şal örtmenin ipuçları…

 

 Şal ve Eşarp Seçimine Dikkat Edilmelidir

 

Öncelikle şallarınızda tercih edilecek kumaş kalitesi çok önemlidir. Özellikle kumaş olarak ipek ve saten şallar önerilmemektedir. Kalın kumaş ve tok duruşlu şallar genelde tesettür kıyafetlerde daha çok tercih edilmektedir. Kaygan ve naif kumaşlardaki şallar asla istenilen biçimde sabit durmamaktadır. Örttüğünüzde doğrudan doğruya akmakta ve şekil bozukluğu yaşamaktadır.

 

 Sabitlemek İçin İğne Kullanın

 

Şalınız veya eşarbınızın kumaşı ne kadar ince ve kaygan olmasa da, siz hareket ettiğinizde kayarak, şeklin bozulmasına yol açacaktır. Bu nedenle toplu iğne yardımcı bir parçadır. Başınızın hemen üstüne bir toplu iğne kullanabilirsiniz. Boynunuzun görünmemesi ve boğazınızın açılmaması adına da çenenizin altından şalınızı sabitleyebilirsiniz. Şalınızın duruşunu serbest ve rahatlık sağladıktan sonra iğneleyebilirsiniz.

 

 Şal Kullanımına Özel Bone

 

En hassas kumaşlardan biri olan ipek ve saten narin dokusu ile çabuk deforme olmaktadır. Eğer eşarbınızın çabuk deforme olmasını istemiyorsanız iğnesiz bir biçimde şal bağlayabilirsiniz. Ancak bu kullanım da çok konforlu değildir. İğnesiz şal çabuk dağılıp, bozulabilir. Ancak şimdi tüm bu sorunları ortadan kaldıran bone vardır. İğnesiz şal kullanımı için özel olarak tasarlanan bu boneler boyun ve kulak kısmını tamamen örtecek biçimde tasarlanmıştır. Eğer siz de tesettür giyimde iğne kullanmak istemiyorsanız bu bonelerden temin edebilirsiniz

 

 Şal Kullanımında Bu Hatalara Düşülmemesi Gerekir

 

Eşarp ya da şal olsun bone kullanılmadığı zamanlarda ne yazık ki aslında gizlemeye ve örtmeye çalıştığımız saçlar görünebilmektedir. Son zamanlarda biraz daha rahat bir kullanım adına yapılan bu hata amaca çok ters düşmektedir. Boyun kısmı açıkta kalmamalıdır. Başörtüsü kullanımında boyun kısmı da örtülmelidir. Şal ya da eşarp kullanımında boyun kısmını geniş bir şekilde veya dış giysinin içine sokulacak biçimde kapatmak gerekmektedir. En iyi şal ve eşarp modelleri için online satış mağazalarındaki modeller incelenerek doğru kumaştan ve kalitede üretilmiş ürünler satın alınabilir.

 

 

Bir cevap yazın