Tesettür Abiye Tercihi Neye Göre Yapılmalı?

tesettür abiyeTesettür giyimde esas amaç vücut hatlarını örtmek ve İslama uygun bir şekilde giyinmektir. Ancak her giyim seçeneğinde olduğu gibi tesettür giyimde de farklı giyim seçeneklerine ihtiyaç söz konusudur. Çünkü günlük olarak giydiğiniz bir tesettür kıyafeti özel davetlerde ve özel iş yemeklerinde giymeniz sizin açınızdan hiç de hoş olmaz. Zaten günlük kullanılan bir giysi ile özellikle de günümüzde böyle bir tutum içinde bulunmak son derece ciddi bir yanlışa düşmek olur. Çünkü giyim seçeneklerinin çok geniş bir yelpazeye sahip olduğu günümüzde böyle bir davranış ayıp olarak dahi karşılanabilmektedir.

 

Giyinmek insanın kişiler üzerinde önemli bir etki bırakan unsurlar arasında yerini almaktadır. Özellikle özel davetler için tasarlanmış olan son derece şık ve uygun fiyatlı tesettür abiye modellerini temin etmek oldukça kolaydır. Durum böyleyken özel davet ve benzeri ortamlara günlük kıyafet ile gitmek pek olabilecek bir şey değildir. Ancak tesettür giyim tarzına uygun bir tesettür abiye alırken dikkat etmeniz gereken son derece önemli noktaların varlığı söz konusudur.

 

 Tesettür Abiye Tercihlerinde Yapılan En Önemli Hatalar

 

Tesettürlü olmak demek hem vücut hatlarını gizlemek hem de fazla dikkat çekici giyinmekten mümkün olduğunca uzak durmak demektir. Ancak günümüzde sıklıkla yapılan hatalardan bazıları tesettür abiye seçimlerinde aşırı parlak ve dikkat çekici kıyafetleri tercih etmektir. Aşırı canlı renklerde yapılan tercihler kişinin çok fazla dikkat çekmesine sebebiyet vereceğinden tesettür giyimin altın kurallarından biri olan dikkat çekmeme gerekliliğini göz ardı etmeye neden olmaktadır. Diğer bir başka husus ise içini belli eden abiye tercihleri yapmaktır. Bu kesinlikle tesettüre uyan bir tercih değildir. Bir başka hatalı tercih ise vücut hatlarını bütünüyle ortay koyan dar kesim abiye tercihleridir. Bu çok sıklıkla yapılan hatalı seçimler arasında yerini almaktadır.

 

 Tesettür Abiye Seçimlerinde Doğru Olan Nedir?

 

Tesettür giyim demek muhafazakar giyim demektir. Muhafazakarlık ise vücut hatlarını gizlemek ve fazla dikkat çekici olmayan giyim tarzını benimsemek demektir. Bu nedenle tesettür abiye tercihlerinde her zaman bedene uygun aşırı dar ya da aşırı bol olmayan dökümlü kıyafet seçeneklerini tercih etmek gerekir. Seçilen abiyenin mümkün olduğunca mat ve sade olmasına dikkat edilmelidir. Çünkü tesettür şıklığında sadelik son derece önemli olmakta birlikte abartılı detaylara sahip kıyafetler giyildiğinde şıklıktan uzaklaşmak söz konusu olmaktadır.

 

Bir cevap yazın