Tesettür Abiyeler İşe Şıklığınızı Yakalayın

Tesettür abiye uzun, yere kadar ama bazen bilekte biten, genellikle boynu açık olmayan  ve kolları uzun olan bir özel gün elbise modelidir. Son dönemlerde diğer tesettürlü kıyafetlere olan rağbet artışı abiyelerde de geçerlidir. Tesettür abiye modelleri günümüzde oldukça artmıştır bu yüzden muhafazakar giyimli bayanlar rahatlıkla ve güvenle alışveriş yapabilmektedirler. Tesettür abiye denince bir çok model mevcuttur. Bu abiyeyi kullanmak isteyen kadınlar isteklerine göre rahatça abiye bulabilirler. Günümüzde de tesettür abiyeleri gayet modern ve oldukça çeşitlidir.

Tesettür Abiye Nerelerde Tercih Edilir?

Tesettür abiye genel olarak  kına, düğün, nişan, mezuniyet, davet gibi özel günlerde tercih edilir. Ve tesettürlü bayanlar bu günlerde yerine göre şık, yerine göre sade ya da daha çok göz önünde olunabilecek günlerde gösterişli olmayı tercih ederler. Artık bunun için büyük çabalar sarf etmelerine gerek yoktur. Çünkü yakın zamanlarda çok fazla modelde, herkesin vücut tipine  uygun aynı zamanda yeterince fazla renkte abiye bulunmaktadır.

Tesettür Abiye Nedir?

Tesettür abiye özel günlerde günlük şal ve eşarplar yerine daha asil ve dikkat çeken dokuda baş örtüleri tercih edilir. Modellere bakarsak genelde balık, düz kesim, prenses model, pelerinli, tütü etekli, kuyruklu gibi modeller tercih edilir ve kullanılır. Tesettürlü bayanlar vücut  şekilleri, boy uzunlukları ve kilolarına göre abiye tercih edebilirler. Aynı zaman da bir çok desenli abiye de bulunmaktadır. Tesettür abiyelerde altın renkli detaylar oldukça kullanılır ve bu kıyafete daha güzel bir hava katar. Aynı zamanda payet ve tül de  oldukça tercih edilir. Tesettür abiye modellerine bakıldığı zaman şifon çok tercih edilen bir kumaştır.

Düz renkli ve desensiz abiyeleri kolyelerle ve biraz daha ağır ayakkabılarla kombinlemek daha şık yapar. Son zamanlarda tesettür abiyelerde iki parça kıyafetler oldukça artmıştır ve tercih edilmektedir.  Dantel de fazlaca tercih edilir. Güpürlü abiyeler de fazlaca satışa sunulmaktadır. Bakıldığında balık abiyelerin vücudu rahatsız edici şekilde belli etmemesi için arkasına şifon pelerin şeklini verecek şekilde kumaşla örtülebilir. İnci de oldukça fazla kullanılır ve kıyafeti olduğundan daha güzel ve hoş gösterir. Zümrüt yeşili, bordo, siyah oldukça tercih edilen renklerdir.

 

Bir cevap yazın