Yazlık Tesettür Takım Nasıl Olmalı ?

Giyim modası, kıyafet seçenekleri ve giyim aksesuarları dönemin ruhuna uygun olarak sürekli akımlarla güncellenirken en çok dikkat edilen nokta şüphesiz mevsimler olacaktır. Kıyafet seçimi, estetik anlayışımıza uygunluk, ekonomiklik, malzeme kalitesi, rahatlık ve elbette dünya görüşümüzü doğru yansıtması açısından değerlendirilerek yaptığımız bir seçimdir. Ancak bu noktada dünya görüşümüzü yansıtmakta zorluk yaşayabileceğimiz ana akım moda akımları olabilmektedir. Özellikle Batı medeniyetlerinin lokomotif görevi gördüğü moda akımları neticesinde İslami değerlere uygun muhafazakar kesimin talepleri eksik bırakılabilmektedir. Fakat geldiğimiz dönem itibariyle bu talepleri karşılayan, bu vizyon ve misyon ile hareket eden birçok moda tasarımcısı ve firma mevcuttur. İnancınızı korurken modayı takip etmeniz artık hiç de zor değil.

Tesettür Giyim Yaz Mevsimlerinde Size Dezavantaj Yaratıyor mu?

Tesettür giyim tercihi, demokrasinin gelişimiyle dünya üzerinde artık kabul görmüş, toplum tarafından sahip çıkılmış ve İslam değerlerinin varlığının tezahürü olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır. Fakat özellikle yaz mevsiminde oluşan bunaltıcı sıcaklar bu giyim tercihi içerisindeki bireylerin rahatsızlık yaşamasına sebebiyet verebilmektedir. Bu noktada, muhafazakar tüketicilerin sesine kulak veren moda tasarımcıları ve firmalar İslam değerlerini koruyup yaz mevsiminde daha rahat giyim seçenekleriyle müşterilerinin karşısına çıkmıştır. Bu nedenle yaz mevsiminin yarattığı olumsuz faktörler trend tesettür moda akımıyla üretilen ürünlerde ortadan kaldırılmıştır.

Yazlık Tesettür Takım Nasıl Olur?

Tesettür moda akımının sadece estetik bir anlayışa hitap etmesi söz konusu değildir. İslami değerlere uygun üretilen bu ürünler aynı zamanda mevsimlerin getirdiği olumsuz durumları da ortadan kaldırmalıdır. Bu noktada, en dikkat edilmesi gereken konu ürünlerin üretim aşamasında kullanılan ham maddedir. Bir kıyafetin hangi ham maddeden yapıldığı mevsimlerin getirdiği olumsuz durumların ortadan kaldırılmasına büyük destek sağlar. Pamuklu mu, polyester mi, keten mi, ipek mi sorusunun yanıtı sizi büyük ölçüde doğru yönlendirecektir. Bu nedenle yazlık tesettür takım kıyafetleri de bu bilinçle üretilmelidir.

Tesettür Giyimde Yazın Hangi Tür Kumaşlar Tercih Edilmeli?

Yaz mevsiminde aşırı sıcakların bunaltmaması için kıyafetimizin hangi tür kumaştan üretildiğine mutlaka dikkat etmemiz gerekir. İslami değerlere sahip bir bireyin ise tesettür giyiminden dolayı buna daha fazla dikkat etmesi gerekmektedir. Yazın tercih edeceğiniz kıyafetlerin kumaş türünün gramajı hafif türler olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca; ipek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş, keten kumaş ve aerobin kumaş türleri yazın serin tutan kumaş türlerindendir. Bu nedenle yazlık tesettür takım kıyafetlerinde en çok tercih edilen kumaş türleri genellikle bunlar arasından seçilir.

Moda Selvim ürünleri hakkında daha fazla bilgi almak ve geniş ürün yelpazemize göz atmak isterseniz https://www.modaselvim.com/kombin-elbise adresine bakabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın