Tesettürün Moda İçerisindeki Yeri Nedir?

Geleneksel örtünme içerisinde kapalı giyinme alışkanlığı yıllardır devam etmektedir. Bu alışkanlık gerek bulunulan ortamdan veya inanç gereği zamanla moda içerisinde kendine yer edinmiştir. Daha çok uzun pardesü şeklinde giyinme ön planda iken farklı talepler ortaya çıkmıştır. Bunun en büyük nedenlerinden biri kadının sosyal hayatta daha fazla ön plana çıkması, iş hayatına dahil olması ve eğitimde kıyafet serbestliği olmuştur.

Bu talep ve istekler tesettür için yeni bir çağın başlangıcı olmuştur. Geleneksel düz ve sade kıyafetler yerini desenli, renkli ve değişik stillere bırakmıştır. Hemen hemen her alışveriş merkezinde ve semtte bu tür kıyafetler satan mağaza ve esnafa rastlamak mümkündür.

Tesettür Modasında Ne Tür Kıyafetler Vardır?

İş ve eğitim hayatına uygun olarak daha farklı kıyafet talepleri yeni tesettür modasını da beraberinde getirmiştir. Bol ve dar kesim pantolon giymekte zorlananlar için uzun tunikler en büyük değişiklik olmuştur. Farklı tarzlardaki tunikler birden fazla pantolon ile farklı kombinler oluşturmaktadır. Yine trenç kotlar pantolon giymeyi sevenler için ideal bir kıyafet seçimi olmaktadır. Genç giyim için farklı gömlek, tunik ve pantolon çeşitleri hayli ilgi görmektedir.

Her Mevsime Uygun Kıyafetler

Sadece yaz aylarında değil her mevsimde uygun kıyafet bulmak mümkün hale gelmiştir. Bununla birlikte yaz ve kış modellerinin yanına sonbahara ve ilkbahara uygun yeni stil ve renkler eklenmiştir. Pantolon ve tunik kombinlerine dışarıda rahatça giyilebilen dış giyim pardesü ve ceketleri eklenmiştir.

Her Bedene Uygun Modeller

Beden ölçülerine uygun kıyafet bulmakta zorlanmak herkesin karşılaştığı bir durumdur. Ancak tesettür giyimde boş çeşit ve her bedene uygun ürün bulmak mümkün hale gelmiştir. Küçük bedenden büyük bedene kadar her ölçüde kıyafetler rahatlıkla bulunabilmektedir. Beden ölçülerine uygun kıyafetler farklı aksesuarlarla birlikte daha zenginleştirilerek farklı görünüm ve kombinler oluşturulmaktadır. Şallar, fularlar, eşarplar ve çantalarla doğru kombinlenmiş kıyafetler her seferinde yeni bir kombin gibi görünebilmektedir.

İş hayatına uygun ikili modeller ofislerde rahat hareket etmeyi kolaylaştırır.

Yeni modeller arasına giren hamile tesettür giysileri son zamanlarda çok arananlar içerisinde yer aldığından, artık hamileler için de kolay bulunabilir hale gelmiştir. Genç ve yaşlı her yaştan ve kesimden kişilerin kolay ulaşabileceği bir moda haline gelmiştir.

Moda Selvim ürünleri hakkında daha fazla bilgi almak ve geniş ürün yelpazemize göz atmak isterseniz https://www.modaselvim.com/ adresine bakabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın