Tesettürlü Pardesü Giysileri

 

Y.G.S          Tesettürlü giyinmek, kültürümüzün bir parçasıdır. Osmanlıda ve öncesinde, binlerce yıl öz kültürümüz haline gelen tesettür, Avrupa giyim tarzı ile taban tabana zıt olan bir tarzı vardır. Tesettürlü giyinmenin kuralları varken, Avrupa tarzının kuralları yoktur. Tesettürlü elbiseler, baş örtüsü ve pardesü gibi giysilerle bütünlük oluşturmaktadır. Osmanlı giyim tarzının uzantısı olan günümüz tesettür anlayışı, öz kültürümüzün devamı niteliğindedir. Tesettürlü giysilerin kendine özgü özellikleri vardır. Bu özelliklere uyan, etek, bluz, ceket, pardesü, tunik, ferace, abiye ve kaban gibi birçok tesettürlü elbise, binlerce renk ve desende üretilmiştir.

 

PARDESÜNÜN TESETTÜRDEKİ YERİ

 

Pardesü, tesettürlü giyimin simgelerindendir. Vücut hatlarını örtmesi, el ve ayak dışında, bütün vücudu kapatması ve baş örtüsü ile bütünlük sağlaması, tesettür konusunda önemli bir yerinin olmasına neden olmuştur. Tekstil sanayisinin büyük gelişmeler kaydetmesi ile birlikte, binlerce renk ve desende üretilen pardesü çeşitleri, uygun fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Avrupa tarzı pardesülere nazaran, tesettürlü pardesü çeşitleri, oldukça edebidir.

 

PADESÜNÜN ETKİLEYİCİ ÇEŞİTLERİ

 

Pardesünün renk ve desen konusundaki çeşitleri, etkileyici boyuttadır. Binbir renk ve desen, her yıl değişmekte, yeni modellerle, tüketiciye sunulmaktadır. Kaşe pardesüler, kış aylarının vaz geçilmez ürünleridir. Tasarım çeşitleri oldukça fazla olan pardesü giysileri, etkileyici ürünlerdir. beli drapeli tensel, sırtı pelerinli, mevlana vizon dantelli, kot, zımba detay, göğsü fermuarlı, bel bağcıklı fermuar, gizli düğme, nakışlı kot, omuzları işli ve kapüşonlu gibi birçok model, satıştadır. İnternetin gelişmesi ve dokunmatik cep telefonlarının hızlanması ile birlikte, internet dünyasında ürünlerin beğenmek ve sipariş etmek, dakikalarımızı almaktadır. Son derece hızlanan piyasalarda, tesettürlü giysi siparişi oldukça kolay bir hale gelmiştir. Dışarıda mağaza mağaza gezmeden, beğendiğiniz pardesü çeşidini, kolaylıkla temin edebilmektesiniz.

 

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte yazlık ve kışlık pardesü imalatı da oldukça kolay bir hale gelmiştir. Kışlık pardesü dikim işleri bir ay gibi kısa zamanda bitirilebilmektedir. Yaz sezonuna girmeden, yazlık çeşitler kısa zamanda üretilmektedir. Üstelik her yıl yeni modeller ve renkler tasarlanmaktadır. Bu nedenle, zevkinize uygun renk ve deseni bulmanız zor değildir. Uygun renk ve deseni tercih etmek için, internet sayfasına girmek yeterlidir.

 

2 comments

Bir cevap yazın