Tesettürlü Bayanlar İçin Kıyafet Tercihi

 

Tesettürlü Bayanların Kıyafet Seçimi

 

Tesettürlü bayanlar hayatlarının her anında kıyafet seçimlerine özellikle dikkat ederler. Bunun sebebi de birden fazla ve farklı parçayı bir arada kullanmak zorunda olmalarıdır. Bundan dolayı kıyafet seçerken bluz, t-shirt, gömlek, pantolon, etek gibi seçenekleri arasından birbiri ile en uyumlularını tercih ederler. Ve bu şekilde bir kombin oluştururlar. Bu parçaları genel olarak günlük yaşamdaki kullanımlar için bir araya getirirler. Tesettürlü bayanlar için pratik bir çözüm olan tesettür elbise modelleri de sıkça kullandıkları kıyafet tercihidir. Tesettür elbise modelleri mevsime göre ince kumaştan ya da kalın kumaştan üretilir ve tek parça olarak üretilir. Bu modeller düz renklerden ya da baskılı, çizgili, desenli modellerden üretilir. Bayanlarda tarzlarına ve stillerine göre bu modellerden birini ayakkabı ve çantayla kombinleyerek kullanabilirler.

 

Tesettür Elbise Kullanım Yerleri

 

Tesettürlü bayanları en fazla ve en rahat olarak kullandıkları tesettür elbise modelleri günlük hayatta ya da özel günlerde kullanılabilir. Özel günlerde kullanılan tesettür elbise modelleri daha şık ve pullu payetli şekilde tasarlanmaktadır. Bazı modeller iki parça şeklinde olup üstü gömlek altı uzun etek olarak tasarlanmıştır. Daha orta yaşlı bayanların tercihi olan etek ceket takımları da özel günlerde rahatlıkla kullanılabilir. İki parça istemeyenler için ise tek parça boydan, belden kemerli, hakim yaka, bebe yaka, işlemeli, nakışlı, baskılı ya da düz renkler ile üretilen elbiseler de mevcuttur.

 

Bazı tesettür elbise modelleri sadece günlük kullanım için uygundur. Bunlar da daha çiçekli, desenli modellerdir. Yine mevsime göre kalın ya da ince olarak üretilen bu modeller sadece tesettürlü bayanlar tarafından değil diğer bayanlar tarafından da tercih edilir. Tesettürlü olmayan bayanlar bu modelleri genelde namaz kılarken kullanmak için ya da herhangi bir mevlüde katılırken kullanmak için alırlar. Bu modeller de yine diğer modeller gibi boydan uzun üretilir. Tesettür elbise modelleri kullanım açısından da tesettürlü bayanlar için büyük kolaylık sağlar. Bunun sebebi de yine tek parça olmasıdır. Tek parça olduğu için birden fazla parçayı birleştirmek zorunda kalmazlar ve giyip hemen çıkabilirler.

 

Bir cevap yazın