Tesettür Modası Nedir?

Son zamanlarda sıklıkla duyulmaya başlanan kavramlardan birisi de tesettür modası olarak ön plana çıkmaktadır. Her sezon değişen trendlerle birlikte tesettür modası da farklı bir yön almaktadır. Tesettür modasının içerisinde uzun elbiseler, uzun etekler, pantolonlar, şallar ve tunikler gibi giyim ürünleri yer almaktadır. Her yıl farklı renkler ve farklı kumaşlar tesettür modasına yön vermektedir.

Yeni Sezon Tesettür Modası Nedir?

Tesettür giyim ürünleri seçilirken vücut hatlarını belli etmeyen bol ve dökümlü kıyafetlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Ancak her sene tercih edilen kumaş türleri ve renkleri farklılık göstermektedir. Tesettür giyimde kadınların vazgeçilmez aksesuarları arasında şallar ve eşarplar yer almaktadır.

Farklı kumaşlardan üretilen birçok farklı modele sahip olan şallar da kişinin tarzına göre farklı kullanım alanlarına sahip olarak bilinmektedir. Bir sene düz şal modelleri daha fazla tercih edilirken diğer sene ise desenli şal modellerinin daha yaygın bir kullanıma sahip olduğu görülmektedir. Genel olarak en fazla tercih edilmekte olan şal modelleri ise penye şal, jazz şal, Medine ipeği, pamuklu ve çıtçıtlı şallar olarak ifade edilebilir.

Tesettür Modasına Uygun Kıyafetler Nelerdir?

Sezonun tesettür modası karışık ve desenli parçaların aksine düz ve tek renk olan parçalardan oluşmaktadır. Sadelikten uzak şık parçalarla yapılan kombinlerin bu senenin modasını oluşturduğu söylenebilmektedir. Düz renklerde yapılan kombinler ton sür ton olarak yapıldığında ise güzel bir görünüm elde etmenize imkan sağlamaktadır. Yapılan kombinlere hareket katmak istemeniz halinde ise kullanılan aksesuarlarda veya şal ve eşarp modellerini desenli tercih ederek bir farklılık oluşturabilirsiniz.

Tesettür Modasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Tesettür modasında kış aylarında ve yaz aylarında tercih edilen renkler farklılık göstermektedir. Bu sezonun trend renkleri arasında ise pembe, yeşil, gece mavisi, vizon, somon ve lila renkleri yer almaktadır. Aynı zamanda vazgeçilmez olan renkler arasında siyah, lacivert ve kahverengi de yer almaktadır.

Tercih edilen kıyafetlerin modaya uygun olmasıyla birlikte birbiriyle arasında uyumlu olmasına da dikkat etmek gerekmektedir. Tek parça tercih edilen kıyafetlerde ise şal veya eşarp ile bir bütün oluşturmasına özen gösterilmelidir.

Tüm ürünlerimizi görmek için https://www.modaselvim.com/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın