Tesettür Modası Hakkında Bir Sohbet

Kapalı giyim tarzını seçen hanımların tercihi olan tesettür giyim hakkında internette dolaştığınız zaman önce ele alınan konuların bolluğu sizi şaşırtacak. Özel bir giyim anlayışını anlatan bu kavram neredeyse dünya modası kadar üzerinde konuşulur hale geldi. Moda merkezi Paris’in ünlü firmalarının da artık tesettüre yönelik koleksiyonları var. Valentino bu ünlü markalardan biri, tesettür modası için hazırladığı özel koleksiyonlar zaman zaman defilelerle tanıtılıyor. Endonezya’nın başkenti Jakarta’da her yıl düzenlenen İslami Moda Festivali de tesettür giyimin belirleyici diğer etkinliği oldu.

 

Tesettür Giyim Abiye Giyim Demek Değildir

Valentino’nun tesettür modası içinde sunduğu kreasyonlar aslında Avrupa’lının bu giyim hakkındaki görüşlerini de yansıtıyor denebilir. Neredeyse tamamı abiyelerden oluşan kıyafetlerin hepsi kaftan türü ağır ayrıntılarla tamamlanıyor. Şüphesiz şık ve gösterişli kombinler bunlar. Ama tesettür giyimi seçen bir hanım bunu hayatın her alanında uygular. Gün içinde, alışverişe giderken, spor yaparken ya da yürüyüşe çıkarken de bu hanımlar tesettürlüdür. Bu yüzden ünlü Avrupa’lı moda markalarının tesettürün gerçek anlamını aslında bilmedikleri söylenebilir. Yerli giyim markaları tesettür modası kavramını çok daha içselleştirmiş gibi duruyorlar. Spor kıyafetler, mayolar, günün her saati giyilebilecek tunikler bunu ispat ediyor. Üstelik bu normal ürünler hanımları gayet şık hale de getiriyor. Volan kollu, hanımların çok sevdiği lila renginden yapılmış, sade işlemeli bir tunik ve siyah pantolon kombini ile zarif gözükmemek mümkün değil.

 

Tesettür Giyimin Tanınmış İsmi

Tesettür modası denildiği zaman akla önce abiye kıyafetlerin gelme nedenleri arasında kapalı giyinen ama dünyaca ünlü olan hanımların da büyük etkisi var. Katar emirinin karısı Şeyha Moza bu isimlerden biri. Dünyanın en zengin insanları arasında sayılan şeyhin üç karısından biri olan 57 yaşındaki bu hanım gittiği her yerde türbanları ve kıyafetleri ile ilgi çekiyor. Magazin basınının dayatmaları sonucu tesettür giyim denince de akıllarda kalan bu gösterişli kıyafetler oluyor. Yazılanlara göre Moza kocası olan şeyh tarafından o kadar ön planda tutuluyormuş ki bir kıyafeti beğendiği zaman şeyh elbiseyi almak yerine markanın kendisini satın alıyormuş.

Bir cevap yazın