Tesettür Kombini Nasıl Yapılmalı?

Tesettürde kombin yaparken dikkat etmemiz gereken püf noktalar var. Bu püf noktaları sayesinde küçük dokunuşlar ile büyük değişimler yaratmak mümkündür. Tesettür oldukça çeşitli bir üründür piyasada birçok tesettür bulabilirsiniz. Fakat tesettür alınırken dikkat edilmesi gereken bazı şeyler bulunmakta. Bir tesettür alırken ilk dikkat etmen gereken sadeliktir. Tabi ki başka türlü yani çiçekli olan tesettürler veya çok abartı olan tesettürler tercih edilebilir. Fakat sadelik vücut hattınız kilolu bir yapıdaysa zayıf gösterir kısaysanız da sizi uzun gösterir. Yani bir tesettür sizin vücut hattını olduğundan daha güzel gösterebilir. Önemli olan nasıl tesettür seçimi yaptığınızdır.

 Tesettür Nasıl Seçilir?

 Tesettür seçimi sizin yapınıza göre değişir. Zayıf, kilolu, uzun boylu, kısa boylu gibi fiziksel özelliklerinize göre bu durum değişmektedir. Eğer zayıf bir yapınız varsa çok az bol giyebilirsiniz ya da kilolu bir yapınız varsa daha bol giyinirseniz kilonuzu belli etmezsiniz. Tesettür sevmediğiniz bir özelliğinizi göstermez ve görünmediği için sevmediğiniz fiziksel özelliğiniz sizi rahatsız etmez. Sevdiğiniz bir tesettür kombin size uymuyorsa bunu takı, kemer gibi ufak dokunuşlar ile kolaylıkla size uygun hale getirebilirsiniz. Tesettür seçiminde özenli ve dikkatli olmanız neyi sevip neyi sevmediğiniz çok önemli. Sevdiğiniz bir kombin üzerinizde de güzel duracaktır. Severek giydiğiniz tesettür, üstünüzde güzel duran ama sevmediğiniz bir tesettürden daha güzel duracaktır.

 Tesettürde Renk Seçimi nasıl Olmalı?

 Tesettürü ve kıyafetleri güzel gösteren üzerindeki desenler ve kıyafetlerdir. Güzel bir tesettür kombin renkleri ve desenleriyle insanın üzerinde güzel durur. Tesettür giyen kişinin kullandığı makyaj malzemesindeki renkler dahi giydiklerini etkiler. Eğer tesettürde ten rengi renkler varsa ruj da ten rengine yakın tutulmalı. Bu şekilde yüzünüz ile tesettür bir bütün olur ve güzel bir görüntü olur. Seçtiğiniz ayakkabının rengi de bu durumu etkiler. Her ne kadar ayakkabının görünmediği bilinse de otururken veya rüzgarlı bir hava ayakkabı kendini belli edecektir. Bazı tesettürler bu olaylara gerek olmadan ayakkabıyı gösterir. Ayakkabı seçiminde çok uzun topuklulardan uzak durulması en güzeli olacaktır. Bu sizi güzel ve zarif gösterecektir.

 

Bir cevap yazın