Tesettür Kombin Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğru, dikkat çekici ve güzel bir tesettür kombin yapmak sanıldığı kadar zor olmasa da yapılan birçok hata ve eksikler var. Kombin yaparken parçalar birbirini tamamlamalı ve uyum içerisinde olmalıdır. Kombini güzel bir kombin yapan daha çok detaylardır. Küçük detaylara dahi dikkat edilmesi gerekiyor. Mesela yazın güzel ve havalı bir güneş gözlüğü takarak yaptığınız tesettür kombin daha havalı ve tamamlanmış olur. Ayrıca doğru bir kombin yaparken siyah parçaların kolaylığından ve güzelliğinden yararlanabilirsiniz, çünkü siyah renk her renge uyum sağladığı için diğer renklere göre her mevsim daha kolay kombinlenebilir. İşte sizler için araştırılan tesettür kombin yaparken dikkat edilmesi gerekenler.

Aksesuar İle Kombini Tamamla!

Kombin yaparken küçük detaylara dikkat etmeli ve kombininize ayrı bir hava katacak parçalar ile tamamlamalısınız. Kombininize hem model olarak hem de renk olarak güzel bir aksesuar takarak daha tamamlayıcı ve güzel bir kombin yapabilirsiniz. Mesela sade bir kombin yaptıysanız desenli ve uyumlu bir fular takabilir, güzel ve havalı bir kombin yaptıysanız uyumlu bir saat takarak havalı olan kombininizi daha da havalı bir kombin haline getirebilirsiniz ya da sıcak bir yaz gününde güzel bir kombin yaptıysanız kombinizi tamamlayacak havalı bir güneş gözlüğü takarak kombinizi daha tamamlanmış ve güzel bir hale getirebilirsiniz.

Başörtü Tercihi

Kombin yaparken dikkat edilmesi gereken bir başka unsur da başörtüdür. Başörtünüzü mevsime uygun olarak seçmelisiniz. Mesela eğer yazın bir kombin yapacaksanız daha ince ve serin tutacak, keten ya da jazz gibi şallar tercih ederken kışın kombin yaparken ise daha sıcak tutacak ve kalın başörtüler tercih etmeniz daha uygun olacaktır. Sadece dikkat etmeniz gereken kural kalınlık değil aynı zamanda renktir de. Başörtü tercih ederken seçtiğiniz renk kombininize uyumalı ve tamamlamalıdır. Kombininizin içerisinde bulunan herhangi bir renkten birini de başörtü olarak tercih edebilirsiniz. Sadece tercih edeceğiniz renk kombinimizle değil aynı zamanda yüzünüz ile de uyum içerisinde olmalıdır. Yüzünüzün tam tersi bir renk seçmelisiniz, eğer yüzünüz açık ise daha koyu renkler, yüzünüz koyu ise daha açık renkler tercih etmelisiniz.

 

Bir cevap yazın