Tesettür Giyimde Kombin Önerileri

tesettür kombinSon zamanlarda moda dünyasında en çok duyulan kelime nedir diye sorsak, alacağımız yanıt kesinlikle ”kombin” olacaktır. Özellikle, internet üzerinden ulaşılabilen moda içeriklerinin ve moda içerikli televizyon yarışmalarının artmasıyla, tüm kadınlar, dışarı çıkmadan önce giyecekleri kıyafetleri birbiriyle uyumlu olacak şekilde kombinlemeye özen göstermeye başlamıştır. Tesettür giyinen hanımlar için de bu durum geçerliliğini korumaktadır. Tesettürlü hanımlar, giyimde kullandıkları tunikleri, eşarpları, elbiseleri, ayakkabıları, birbiriyle uyumlu şekilde kombinlemeye dikkat etmektedir.

Modaselvim kombin modellerini görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

 Tunik-Eşarp Uyumu

 

Son yıllarda birçok kadının en çok kullandığı üst giyim parçası tuniktir. Tunikler, rahatlığı ve şıklığı aynı anda sizlere sunabilen kıyafetler olmasıyla öne çıkmaktadır. Tunikler, her türlü kıyafetle uyumlu şekilde kullanılabildiğinden tesettür kombin yapmak için de en uygun parça konumundadır. Tuniklerinizi, eşarplarla uyumlu olacak şekilde düşünürseniz kombin yapmanız daha kolay olacaktır. Tunik ve eşarpları kombinlerken ilk dikkat etmeniz gereken nokta mevsimdir. Mevsimler, renk uyumu konusunda bize fikir verir.

 

Örneğin, sonbahar aylarında toprağı, kuru yaprakları çağrıştıran kahverengi tonlarını kullanabilirsiniz. Kahverengi bir eşarp ile turkuaz veya mavinin diğer tonlarındaki bir tuniği kombinleyerek şık bir görüntü oluşturabilirsiniz. Yaz aylarında ise, daha canlı renkleri kombinleyerek güzel bir tesettür kombin ortaya çıkarabilirsiniz. Yazın, severek kullanabileceğiniz renkler arasından, ağaçlardaki canlılığı çağrıştıran yeşil tonları, deniz mavisi, güneşi çağrıştıran sarı olabilir. Sarı bir tunikle, mavi bir eşarp oldukça güzel bir görüntü ortaya çıkaracaktır.

 

 Ten rengine göre kıyafet seçimi

 

Kıyafetleri birbirleriyle kombinlerken ten rengimizi de dikkate almalı ve renk seçimini ona göre yapmalıyız. Örneğin, buğday diye tabir edilen ten rengine sahip bir hanımsanız, bebek mavisi, tozpembe gibi renkleri kıyafetlerinizde kullanarak güzel bir tesettür kombin oluşturabilirsiniz. Eğer beyaz tenliyseniz, bol bol tercih etmeniz gereken renkler arasında nane yeşili, açık mor, tozpembe bulunmaktadır. Çok açık mavi tonlarından, örneğin buz mavisindense kesinlikle uzak durmalılar. Tesettürlü ve esmer hanımlar içinse en güzel kombinleri ortaya çıkaracak renkler arasında beyaz ve kırmızının tonları bulunmaktadır. Esmer olduğunuzdan, çok koyu renkler teninizi olduğundan daha esmer gösterme potansiyeline sahiptir. Bu yüzden, karşıtları bir arada kullanarak daha güzel kombinler ortaya çıkarmanızı tavsiye ederiz.

 

Bir cevap yazın