Tesettür Giyimde Ferace Modelleri

yazlık feraceGenel olarak tesettür giyimde karşılaşılan ferace, dış giyim için çok fazla tercih edilen kıyafetlerden biridir. Feracenin günlük kıyafet üzerine giyilmesi tüm vücut hatlarının gizlenmesi için de tercih edilmektedir. Yaz mevsiminin yaklaşması ile birlikte yazlık ferace modelleri de yavaş yavaş raflarda yerini almaktadır. Feracede genellikle siyah renk tercih edilse bile son yıllarda farklı bir kaç renk tercihi de yapılabilmektedir.

 

 Ferace Rengi Nasıl Olmalı?

 

Günlük hayatta tesettür giyimde çok fazla kullanılan feraceler kıyafetlerin üzerine giyilerek vücut hatlarının belirgin olmasını engellemektedir. Bol ve kapatıcı olan bu kıyafet rahat hareket etmeye de yardımcı olmaktadır. Siyah renk ferace giyiminde en çok tercih edilen renklerden biridir. Özellikle dışarı çıkarken giyilen feracenin siyah olması dikkat çekiciliği de engellemektedir. Ferace rengi seçiminde de ilgi çekici renklerin tercih edilmemesi gerekir. Siyah gibi koyu renkli feraceler daha sık kullanılmaktadır. Yazlık ferace seçimi yaparken de siyah renk daha çok talep görür. Bunun yanı sıra yazın sıcak havalarda ferace seçimi yaparken daha serin tutabilecek feraceler kullanılabilmektedir.

 

 Ferace Modelleri

 

Yazlık ferace ya da günlük kullanılacak olan feracelerde genellikle düz ve canlı renkler tercihi yapılabilir. Bunun yanı sıra son zamanlarda davet ya da özel organizasyonlarda yer alan kişilerin yaka ve kol kısımlarında çeşitli işlemeler yer alan feraceler kullandığı görülmektedir.

Vücut hatlarını gizleyebilen bu dış giyim kıyafeti olan ferace ince ve sıcak hava şartlarına uygun kumaş ile yapıldığında kişinin dış giyimde üzerine farklı bir kıyafet almasına gerek kalmaz.

Ferace modellerine bakıldığında düz modeller olduğu görülür.

 

Daha özel günler için kol, yaka ya da göğüs bölgesinde küçük detayların yer aldığı feraceler bulunur. Siyah renk dışında son zamanlarda koyu mavi, koyu kahverengi, krem rengi gibi feraceler de kullanılmaktadır. Ayrıca feracelerin kol ve yaka kısımlarında küçük taşlar ya da işleme tarzı detaylar yer alabilmektedir. Kişinin tarzına göre tercih edeceği feraceler ise özel dikimler ile yapılabilmektedir. Yazlık ferace modellerinde daha sade ve gösterişsiz modeller yer alıyor olsa da yazlık modeller biraz daha ince ve detaylı olabilmektedir.

Bir cevap yazın