Tesettür Giyimde Dantel Modası Nedir?

 

            Tesettür giyim kıyafetlerinde en çok kullanılan unsurlardan biri dantel detayıdır. Abiye kıyafetlerinde görülen dantel tasarımları ferace modellerinde ve tuniklerde de görülebilirken aynı zamanda pardösü ve eşarp gibi unsurlarda da dantel detayları göze çarpıyor.

 

Abiye Kıyafetlerde Dantel Modası

 

Abiye kıyafetlerin olmazsa olmaz unsurlarından biri olan dantel detaylar özellikle etek kısmında bulunan dantel işlemeleri ile dikkat çekiyor. Dantelli kemerli saten abiye modelinde etek kısmında bulunan danteller kıyafet rengi ile aynı tonda olurken bunun yanında dantel gipürlü abiye elbise modeli hem etek hem de manşetlerinde görülen ve kıyafetle zıt renkte olan dantel detayı ile öne çıkıyor. Dantel gipür detaylı elbise modeli bel kısmında bulunan kemer tarzı dantelli işlemesi ile ve kıyafet ile aynı renkte tonları ile özel bir tasarım unsuru oluyor. Dantel gipür detaylı elbise modeli göğüs kısmında bulunan bel, göğüs ve manşetlerdeki dantelleri ile uyum sağlayan dantel işlemeleri ile zarif bir abiye kıyafet modeli oluşturuyor.

 

Tuniklerde Dantel Ayrıntısı

 

Günlük giyim için ve iş hayatı için özel bir tesettür giyim tercihi olan tunikler dantel detaylarıyla zarif bir eğer tesettür giyim tercihine dönüşüyor. Bu modellerde bulunan dantel kısımlara baktığımızda kolları volanlı beli bağcıklı dikişli kaliteli dantel detaylı tunik modeli hafif sayılan dantel kısmı ile öne çıkarken bu modelin yanında boydan fırfırlı çiçekli tesettür giyim tunik modelinde ise etek kısmında bulunan mini dantel tasarımlar özel bir tesettür giyim detayı haline geliyor.

 

Tuniklerde de giderek yoğunlaşan dantel kısımlar özellikle kolları volanlı nakış detaylı tunik modelinde göze çarparken dirsek kısımlarında bulunan dantel nakış işlemeleri zarafete önem veren bayanların tercihi oluyor. Bir diğer dantel detaylı tunik tercihi de boydan düğmeli kolyeli tunik modelidir. Yapılan ve tercihe göre sarı, mor yeşil, kırmızı ya da beyaz dantel tasarımı olan dantel işlemelerle bayanlar modernizmi ve klasik tercihi bir araya getiriyor. Dantel detaylar tesettür giyim modellerinde giderek artıyor. Pardösü ve ferace modellerinde de etek kısımlarında yoğunlaşan dantel kısımlar zaman zaman da manşet ve göğüs bölgelerinde de görülebiliyor.

 

Bir cevap yazın