Tesettür Giyim Nedir?

tesettür giyim

Giyim sektörü içerisinde ayrı bir yere konulması gereken tesettür giyim, gerek hitap ettiği kesim gerekse ürünleri açısından farklı bir yerde konumlanmıştır. Tesettür giyim kendi alanını uzun zaman önce yaratmış bir giyim tarzıdır. Günümüzde bu tarz modayı da takip altına alarak ileri seviyelere yükselmiş ve bu yükseliş müthiş bir grafikle piyasaya yansımıştır. Tesettür giyimi tercih eden kesimin aile yapısı ve kültürel özelliklerinin de farklı oluşu bu tarza ayrı bir parantez açılması gerektiğinin iyi bilinmesi anlamına gelmektedir. Bu parantezin içerisine ise her şeyden önce kişilerin tercih ettikleri özgürlük girmektedir. Kişiler istedikleri tarzda giyindikleri için bugün moda kişilerin bu özgürlükleri doğrultusunda hareket eden bir olgu haline gelmiştir. Moda üretir, insan giyer mantığı aslında çok yanlış anlaşılan bir mantıktır. İnsan bir şekilde talep eder ve moda insan için üretir mantığı daha doğru bir anlatım olmaktadır.

Tesettür giyimde bunu tam olarak görmekteyiz. Bu tarzın kullanıcılarına baktığımız zaman özgürlükler ve tabii ki isteklerin modaya uygun olması karşımıza ilk çıkanlardandır. Kapalı bir elbisenin daha güzel bir şekilde kapalı hale getirilmesi modanın gücünü kullanmak, doğru renkleri, doğru stilleri seçmek demektir. Tesettür modası tepeden tırnağa birbiri ile uyumlu olmak zorundadır. Bu uyum kişilerin özgürlüklerine de saygı duymayı gerektirmektedir. Uçuk kaçık moda anlayışının kendisine yer bulamadığı tesettür giyimde anlayış tamamen sevgi ve saygı üzerine kurulmuştur. Ortaya çıkan ürünlere baktığımızda bu saygıyı ve sevgiyi oldukça fazla görmekteyiz.

Tesettür giyim aynı zamanda modada kişinin ait olduğu yeri, ait olması gereken yeri temsil etmektedir. Her moda, her tarz, her renk tesettür giyimde kendine yer bulamamakta ve bu gayet normal karşılanmaktadır. Bu moda biçiminde var olmak diğerlerinden farklı adımlar atmayı gerektirmektedir. Bu moda biçiminde üretkenlik aynı zamanda kapalılıkla doğru orantı kurmaktır. Bu moda biçiminde canlılık aynı zamanda tüketiciye saygı duymaktır. Bu moda biçiminde üretici olmak tüketiciyi yakından tanımak ve talepler doğrultusunda adımlar atmak, riskten uzak durmak ve gönülleri asla ama asla kırmamaktır.

Tesettür Ürünlerini İncele

Bir cevap yazın