Tesettür Giyim Nedir?

Kapalı kadınların en çok tercih ettiği giyim modelleri arasında bulunmaktadır. Bu giyimler geçmişten günümüze kadar gelen belli bölgelerin örtülmesini sağlayan giyim olarak nitelendirilmektedir. Bundan dolayı tesettür giyim herkes tarafından bilinen giyim seçenekleri arasında yerini almaktadır. Modelleri ve fiyat aralıkları sürekli olarak değişmektedir.

Yaz, kış farklı giyim tarzını kapsamaktadır. Genel anlamda bakıldığı takdirde tesettür giyim kapalı kadınların kullandıkları ve tercih ettikleri modellerdendir. Genellikle renk tonları ve modelleri mevsimsel olarak değişmektedir. Çoğu zaman bu giyim tarzını seven ve kullanan kişilerin eşarplarına ve aksesuarlarına uygun renk tonlarını kullandığı görülmektedir. Kumaş türlerine bakıldığı takdirde genellikle pamuklu kumaşlar daha fazla kullanılmaktadır. Bunun en büyük nedenlerinden biri özellikle yazın hava çok sıcak olduğundan dolayı kapalı kadınların tanelerinin tahriş edilmemesi istenmesi olmaktadır. Bundan dolayı da pamuklu kumaş tarzına daha fazla ağırlık verilmektedir.

Kategori sınıflandırılması yapıldığı takdirde pantolonlar ve uzun tunikler gibi kıyafetler tesettür giyim modasına uyum sağlamaktadır. Son dönemlerde bu tarz kıyafetlerin üzerine daha fazla düşürdüğü görülmektedir. Bu sebepten dolayı da tercihler ve seçimler buna göre yapılmaktadır.

Tesettür Giyimde Kullanılan Kumaşlar Nelerdir?

Çoğunlukla seçilecek olan kumaş türü mevsim farklılıkları göz önünde bulundurularak seçilmektedir. Kışın genellikle daha ağır ve kalın kumaşlar kullanılmaktadır. Yazın ise daha serin tutacak ve esintiye sebep olacak kumaşlar kıyafet seçimlerinde ön planda tutulmaktadır. Genellikle renk tonları bile kumaşların kalitesine göre değişmektedir. Özellikle kış aylarına doğru kumaş renklerinin daha koyu olarak tercih edildiği bilinmektedir. Yazın ise butonların daha açık tonlara ev sahipliği yaptığı görülmektedir. Bu yüzden bu giyim tarzında kullanılacak olan kumaşların her birinin ayrı bir özelliği olduğu bilinmektedir.

Tesettür Giyim Fiyatları?

Genel anlamda fiyatlandırmalar konusunda bir değerlendirme yapıldığı takdirde kumaş ne kadar kaliteli olursa fiyatlandırma o kadar yükselmektedir. Fiyat içeriklerine çoğu zaman modeller de belirlemektedir. Eğer kişi ikili takım modelleri tercih ederse fiyatlar bu doğrultularda artmaktadır. Bu sebepten kaynaklı fiyatları nitelikleri seçilecek olan kombine göre değişmektedir. Çoğunlukla ceket pantolon takım modelleri de tercih edilmektedir. Üretilen kıyafetler her zaman kişilerin zevklerine hitap edebilecek doğrultularda üretilmektedir. Sitemizde en özel ve güzel kıyafetler mevcut olmaktadır.

Moda Selvim ürünleri hakkında daha fazla bilgi almak ve geniş ürün yelpazemize göz atmak isterseniz https://www.modaselvim.com/tesettur-giyim adresine bakabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın