Tesettür Elbise Tercihlerinde Günümüz Modası

Tesettür elbise; tesettür giyim tercihi olan bayanlar için özel üretilen giyim parçalarından oluşan kombinlere denir. Günümüzde tesettür giyim alanında birçok seçenek bulunmaktadır. Özellikle vücut hatlarını kapatan, daha uzun modeller tercih edilmektedir.

Tesettür Elbise Modelleri

Uzun tesettür elbise, fırfırlı tesettür elbise, kemerli tesettür elbise, fermuarlı tesettür elbise, diz boyu tesettür elbise, yaka detaylı tesettür elbise, tunik modellerinde tesettür elbise, volanlı tesettür elbise, jile modelinde tesettür elbise gibi birçok tesettür elbise model çeşitleri bulunmaktadır.

Tesettür Elbise Kombini Nasıl Yapılır?

Tesettür elbise ile kombin yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Bunlardan bazıları şu şekildedir;

  • Kombini oluşturan tüm parçaların renk uyumu
  • Kombini oluşturan parçaların kumaş türü açısından uyumu
  • Kombini oluşturan parçaların tarz uyumu
  • Kombini oluşturan parçaların model uyumu

Tesettür elbise kombinelerinde elbise dışında birçok sayıda parça bulunur. Bu nedenle tüm bu parçaların renk uyumu büyük önem arz eder. Mat renklerde tercih edilen tesettür elbiselerde üst parçaların, eşarp veya şalın da mat renklerde olması gerekir. Bir parça parlak bir özellikteyse diğer parçaların da bu özelliklerde olması gerekir.

Yaz mevsiminde daha açık tonlar tercih edilirken, kış mevsiminde daha koyu tonlar tercih etmek doğru olacaktır. Seçilecek parçalar arasında kumaş benzerliği de önemli bir ayrıntıdır. Bir parçanın kumaşı saten vb bir kumaş özelliğindeyse diğer parçaların da kumaşları saten vb bir özellikte olmalıdır ki bir bütünü oluşturabilsin. Bir başka kombin özelliği ise tarz uyumunu yakalayabilmektir. Örneğin günlük ve spor bir tesettür elbise modelini, klasik uzun bir yelek veya eşarpla kombinlemek doğru olmayacaktır. Spor tesettür elbise, daha spor ve salaş parçalarla kombinlenebilir. Klasik bir tesettür elbise ise spor parçalar yerine, klasik bir yelek, ferace ve eşarpla ile kombinlenebilir. Ayakkabı seçimi de bu tarz uyumunu yakalama konusunda önem taşır. Klasik kombin tercihlerinde klasik veya topuklu ayakkabılar, spor ve günlük kombin modellerinde ise spor ayakkabı veya düztabanlı ayakkabılar seçmek gerekmektedir. Tarz uyumu yakalandığı sürece model uyumu da sağlanmış olacaktır.

 

Bir cevap yazın