Tesettür Abiye Makyajı Nedir, Niçin Yapılır?

Tesettür abiyeleri kombinlerini hazırlarken en önemli noktalardan biri makyajdır. Elbiseyi ön plana çıkaran, aksesuarları ve kombini patlatan noktalardan biri olan makyaj özellikle doğru yapılması halinde şıklığınıza şıklık katacaktır.

Doğru dokunuşlar ile makyaj yapılması halinde sadece güzelliğiniz ön plana çıkmaz aynı zamanda da özgüveninizde artar. Tesettür abiye makyajının doğru, aşamalı ve mümkünse oldukça doğal yapılması gerekmektedir. Ancak abiye kombinlerine göre makyajın yapılma türü de değişiklik gösterebilir.

Tesettür Abiye Makyajı Nasıl Yapılır?

Özel bir gün için hazırlanırken yapılacak olan tesettür abiye makyajı, şıklığınızı tamamlayan en önemli detaylardan biridir. Ancak bu makyajın doğru aşamalar ile yapılması gerekmektedir. Tesettür abiye makyajı ise adım adım şu şekilde yapılmaktadır;

İyi bir makyajın temeli temiz bir cilttir. Öncelikle cildin temizlenip, nemlendirilmesi gerekmektedir. Nemli bir cilt makyajın daha uzun süre kalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda da bu sayede doğru bir görünüm elde edersiniz.

Baz uygulaması, makyajın kalıcılığını arttırmak için oldukça önemlidir. Cildinizi pürüzsüzleştirir ve daha doğal bir görünüm sağlamanıza yardımcı olur. Aynı zamanda da makyajın eşit dağılmasını sağlar.

Fondöten ve concealer kullanımı ise makyajın alt tabanını yapmak için gereklidir. Doğal bir görünüm için hafif ve doğru tonlarda fondöten kullanın. Concealer ile gözaltı morluklarını ve cilt kusurlarını kapatabilirsiniz. Ancak uygulama sırasında mutlaka cildin doğal tonlarında, az ürün kullanın.

Göz makyajı için doğal far tonları tercih ederek, göz kapaklarınızı belirginleştirebilirsiniz. Ardından bir eyeliner çekerek göz hatlarınızı ön plana çıkarabilirsiniz. Kirpik kıvırıcı ve rimel ile daha büyük bir göz yapısı oluşturabilirsiniz.

Kaşları tarayarak ve doğal bir renge boyayarak profesyonel bir kaş görünümü elde edebilirsiniz.

Hafif allık ile elmacık kemiklerinizi belirgin haline getirin ardından kontür uygulaması ile yüz hatlarınızı daha çok ön plana çıkarabilirsiniz.

Tesettür abiye makyajlarında sıklıkla doğal renk dudak tonları tercih edilir. Hafif bir ruj ve parlatıcı kullanarak doğal bir renk görünümü elde edebilirsiniz.

Yüksek alanlara aydınlatıcı uygulayarak daha canlı bir yüz görünümü oluşturabilirsiniz.

Tesettür Abiye Makyajında Cilt Tonu Uyumu Neden Önemlidir?

Cilt tonu üçe ayrılır. Sıcak, soğuk ya da nötr olarak sınıflandırılır. Bu sınıflandırma ile ürün seçimleri yapılır. Sıcak tonlu ciltler sıklıkla sarı alt tonlara sahiptir. Soğuk tonlu ciltler ise sıklıkla mavi ya da pembe alt tonlarına sahiptir. Nötr tonlu ciltler ise her iki renk grubuna da sahiptir ve sıklıkla her iki renk grubu da kolaylıkla kullanılabilir.

Cilt tonu renginden sonra doğru fondöten seçimi oldukça önemlidir. Doğru fondöten rengi daha doğal bir makyaj oluşturmak için oldukça önemlidir aynı zamanda da makyajın gün boyunca kalıcı olmasına destek olur.

Tüm ürünlerimizi incelemek için https://www.modaselvim.com/tesettur-abiye-elbise sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın