Son Moda Tesettür Abiyelerin Modelleri, Kumaşları Ve Renkleri Nelerdir?

 

Mezuniyet törenlerinin, eş dost düğünlerinin, baloların, özel kutlamaların vazgeçilmez elbiseleri abiyeler her dönem en dikkat çeken ve en güzel tasarımlara sahiptir. Tesettür modasında da tesettür abiyeler hem kumaşları, hem modelleri hem de renkleriyle dikkat çekmektedir.

 

 Tesettür Abiye Modellerinde Kullanılan En Güzel Modeller Hangileridir?

 

Tesettür abiye modasında kuyruklu elbiseler öne çıkan modeller arasında. Bunun yanında güpür detaylı, balık etek modelli, varak detaylı, flok baskılı, pul payetli, etek ucu ve manşetleri dantelli, beli kemerli, arkası fiyonklu, taş işlemeli, şal ve seyyar pelerinli, sim yelek ve ceket görünümlü, dantel simli pek çok değişik ve birbirinden güzel model bulunmaktadır. Bu sezon özellikle pul payetli abiyeler büyük ilgi görmüştür. Beli ortaya çıkaran ve aşağıya doğru açılan mevlana tarzı abiyeler geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da modadır.

 

 Tesettür Abiye Modellerinde Kullanılan Kumaşlar Hangileridir?

 

Abiyeler özel günlerin kıyafetleri olduğu için her bedenden hanım her zaman olmasa da illa ki ara sıra bu elbiselerden almaktadır. Bu nedenle abiye kumaş seçimi elbise tasarımcıları bakımından çok önemlidir. Hem büyük bedenlerin de rahatlıkla giyebileceği, hem işleme ve taşların ağırlığı yeteceği için fazla ağır olmayan, hem şık görünen kumaşlar tercih edilmektedir. Bu nedenle likralı dabıl kumaş, flok baskılı poliviskon kumaş, buzy tarzı sandy kumaş, krep ve şifon abiye elbiselerde en çok kullanılan ve en güzel modelleri çıkarmaya yarayan kumaşlardır. Tesettür abiye elbise modellerinde bu kumaşlar kullanılmıştır.

 

 Tesettür Abiye Modellerinde Kullanılan Moda Renkler Nelerdir?

 

Bu sezon abiyelerde pudra, petrol yeşili, bebe mavisi, bordo, mürdüm, şarabi, zümrüt, siyah, indigo, bal köpüğü, haki, laci, siyah, latte, somon, gold, gül kurusu, saks, ekru ve kırmızı en gözde renklerdendir. Genel olarak desenli ve üç renkli tasarımlar yok denecek kadar azdır. Tek renk ve nadiren iki renk kombini yapılmıştır. Ekru-siyah, petrol yeşili-pudra gibi… Abiyeler tek renkli olmasına rağmen renk çeşidi fazladır. Desen ve model farkı ise işlemeler, danteller, lazer kesimler ve simlerle sağlanmıştır.

 

Tesettür abiyelerin fiyatları genel olarak 29 TL ile 400 TL arasında değişmektedir.

 

Bir cevap yazın