Pardösülerde En Fazla Kullanılan Desen Ve Detaylar

Pardösülerin oldukça sık bir şekilde kullanılması ve tercih edilmesi oldukça farklı desen ve detayla pardösülerin süslenmesine neden olmuştur. Üretici firmalar rekabetten dolayı olabildiğince güzel ürünleri piyasa sürmeye çalışmaları birçok farklı detay ve desenin kullanılmasına denen olmuştur. En yaygın olarak kullanılan detay ve desen ise şunlardır;

Kaz ayağı deseni

Biye Detayı

Nakış detayı

Balon kol detayı

Pardösülerde Kaz Ayağı Deseni

Pardesü olarak adlandırılan tesettür giyim elbiselerinde oldukça sık bir şekilde kullanılan desenlerin başında kaz ayağı deseni gelmektedir. Bu durum genel manda oldukça fazla kişi tarafında popüler bir biçimde tercih edilmesi ise oldukça büyük bir rol oynamaktadır.

Diğer yandan kaz ayağı deseninin pardesü adı altında piyasaya sürülen ürünlerin son birkaç seneki yeni sezon ürünlerinde sık bir şekilde kullanılması bu desenin daha da fazla yaygınlaşmasına ve daha da popülerleşmesine neden olmuştur. Adını kaz ayağına benzemesinden almıştır.

Pardösülerde Biye Detayı

Biye detayı da özellikle iki senedir oldukça yaygın bir şekilde üreticiler tarafından kullanılmaktadır. Biye esnemeyen kumaşlar kullanılarak yapılmış ve birbirine eklenmiş olan kumaşlardır. Bu kumaşların özellikleri oldukça şık durmaları b-ve oldukça sağlam bir yapıda olmalarıdır.

Pardösülerde Nakış Detayı

Nakış detaylı modeller oldukça eski tarihlerden beridir sık bir şekilde kullanılmaktadır. Bir süre boyunca popülaritesini yitiren bu detay özellikle son beş yılda üretici firmaların sıklıkla bu detayı kullanması sayesinde yeniden hatırlanmış ve tekrardan yaygın ve popüler bir biçimde kullanılmaya ve tercih edilmeye başlamıştır.

Nakış detayları küçük ve ince ipler ile pardösü üzerine çeşitli şekiller ve motifler işlenmesi ile elde edilmektedir. Genel durumda bu motifler ve şekiller oldukça küçük bir alanı kaplayan detaylar olarak göze çarpmaktadır.

Pardösülerde Balon Kol Detayı

Balon kol detayı kolun dirsekten altının yukarı kısmına göre daha şişkin ve geniş bir biçimde yapılaması ile elde edilen detaydır. Oldukça şık duran bu detay tesettürlü kadınlar tarafından oldukça sık bir ekile tercih edilmektedir.

Diğer yandan genel manada şişkin olan kol bölümü daha yumuşak ve daha esnek malzemelerden yapılanmaktadır. Bu sayede detayın kalıp şeklinde durmasının önüne geçilmektedir. Bu durum kullanıcılar ve müşteriler tarafından oldukça olumlu geri dönüşler almayı başarmış durumdadır.

 

Bir cevap yazın