Pardesü Nedir Ve Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaz ve kış versiyonlarında omuzlardan ayak bileklerine kadar kollu erkekler ve kadınlar tarafından giyilen bir giysi türüdür. Dışarı çıkarken tesettür giyen kadınların tercih ettiği her renkte mont mevcuttur. Genellikle çok çeşitli renklere sahiptirler. Yazın ince giysilerle giyilse de kışın kalın giysilerle giyilecek en iyi tamamlayıcı giysidir.

Dış giyim kimi zaman cepli kimi zaman dantelli kimi zaman da pek çok farklı model ile tasarlanır. Pardesüleri mevsimlik, kışlık ve yazlık olmak üzere 3 çeşitte dikiyoruz. Kış aylarında giyilebilecek son katlar genellikle kaşe, keçe, şapka vb. Kumaş çeşitleridir. Krep keten gibi ince malzemelerden yapılan son katlar yaz aylarında tercih edilmektedir. Ayrıca denim ve deriden yapılan son kat çeşitleri de bulunmaktadır. Üst katın giyileceği yılın zamanına dikkat edin.

Pardesü Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Pardesü satın alırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, mont giyen kişinin vücut hatalarının görünmemesi olmalıdır. Pardesü seçiminde ne çok sıkı ne de çok gevşek olması kullanıcının şıklığı ve rahatlığı için çok önemlidir. Bundan sonra, pardesü giyilirken yanınızda taşınabilecek kadar hafif olmalı, giyinmeyi kolaylaştırmalı ve rahat bir günlük yaşam sürmelerini kolaylaştırmalıdır.

Kaliteli kumaştan yapılmış bir üst kat tercih edenler bunu uzun süre kullanabilirler. Dikim kalitesi de dikkate alınması gereken konulardan biridir. Yanlış dikilmiş bir üst tabaka vücutta şık bir görünüm sağlayamaz ve çok da faydasızdır. En yaygın desen kusurları, bir son kat seçerken ortaya çıkar. Bu nedenle pardesü alırken kesinlikle denemeye değer ve formun vücut şekline uygun olması gerekir. Bu tür noktalara dikkat ederseniz size yakışan şık bir pardesü seçeceksiniz.

Pardesü Nerelerden Temin Edilir?

Günlük yaşam alanlarında tercih edilen şapka modelleri özel tasarımlar olarak tercih edilirse, dantel boncuk modelleri günlük kullanıma açık olup özel günler ve etkinlikler için rahatlıkla kullanılabilir. Her alanda tercih edilir. AVM’lerin tesettür reyonlarında yazlık modeller bulabilir ve satın alabilirsiniz. İnternet üzerinden çevrimiçi satış hizmetleri sunan birçok marka ve kuruluş vardır ve bu da birçok farklı modeli deneme süresi olmadan satın almanıza olanak tanır. Kapıdan kapıya teslimat fonksiyonu, kolay ödeme seçenekleri sunar. Binlerce çok markalı seçeneği tercihlerinize göre sipariş edebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın