Pardesü Nedir? Pardesü Hakkında Bilinmesi Gerekenler?

 

    BÜRÜN - ModaSelvim        Pardesü bayların ve bayların giydikleri omuzdan ayak bileklerine kadar uzun olan kollu yazlık ve kışlık çeşitleri bunulan elbiseleri üzerine giyilen giysi türüdür. Pardesü özellikle tesettürlü bayanların dışarı çıkarken giymek için tercih ettikleri her renkte bulunmaktadır. Genellikle geniş bir renk yelpazesine sahiptirler. Yazın altına ince kıyafetler ile giyilirken kışında kalın kıyafetler ile giyilebilen en iyi kıyafet bütünleyicisidir.  Pardesü bazen cepli, bazen dantel desenli, bazen ise birçok değişik model ile tasarlanmaktadır.

 

Pardesü mevsimlik kışlık ve yazlık olarak 3 çeşitten dikilmektedirler. Kış aylarında giyilebilecek pardesüler genellikle kaşe, keçe, kap vb. gibi kumaş türleri tercih edilmektedir. Yazlık pardesüler de ise krep keten gibi ince kumaştan üretilen pardesüler tercih edilmektedir. Ayrıca kottan ve deriden üretilen pardesü çeşitleri de bulunmaktadır. Pardesüyü alırken hangi mevsimde giyileceğine dikkat etmek gerekmektedir.

 

 Pardesü alırken nelere dikkat edilmelidir?

 

Günümüzde pardesü çeşitleri oldukça fazladır. Bu sebepten dolayı pardesü alırken dikkat edilmesi gereken en önemli etken pardesüyü giyen kişinin vücut hatalarının belli etmeyecek şekilde olmalıdır. Pardesüyü seçerken ne çok dar nede çok fazla bol olması giyecek kişinin şıklığı ve rahatlığı açısından oldukça önemlidir. Daha sonra pardesü üzerinizdeyken taşıyabileceğiniz kadar hafif olmalı kolay giyinerek günlük hayatlarına kolaylıkla rahat edebilmelerine yardımcı olmalıdır.

 

Daha sonra kaliteli bir kumaştan üretilmiş olan pardesü seçiminde bulunanlar uzun yılar kullanabilirler. Pardesünün dikim kalitesi de dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer almaktadır. Düzgün dikilmemiş pardesü vücutta şık bir görünüm sağlanamaz oldukça da kullanışsızdır. Pardesü seçiminde en çok kalıp hatalarına rastlanmaktadır. Bu yüzden pardesü alırken mutlaka üzerinizde deneyerek kalıbının sizin vücut kalıbınıza uyumlu olması gerekmektedir. Bu gibi noktalara dikkat etmeniz durumunda kendinize yakışan şık bir pardesüyü seçmiş olursunuz.

 

 Pardesü temizliği nasıl yapılmalıdır?

 

Pardesüyü yıkayıp temizlemek için etiketine dikkat etmek gerekmektedir. Eğer etiketinde kuru temizleme ile temizleyiniz yazısı yazıyorsa kesinlikle çamaşır makinesinde yıkanmaz. Aksi takdirde kumaşın bozulmasına veya çekilmesine neden olmaktadır. Bu yüzden pardesülerinizi uzun süre giymek istiyorsanız kuru temizleme yolu ile yıkamalısınız.

 

Bir cevap yazın