Pardesü İle Tesettür Tamamlanır

 

G.M.Z. Tesettür - ModaSelvim        Başörtüsü ve pardesü, öz kültürümüzün bir devamıdır. Yüzlerce yıl dünyaya hükmeden Osmanlı dedelerimizin öz kültürü olan tesettür, günümüzde de varlığını korumaktadır. Avrupa giyim tarzı ile rekabet eden tesettürlü giysi tarzımız, kendine özgü kuralları ile oldukça insancıldır. Avrupa tarzının ise hiçbir kuralı yoktur. Giymeye korkacağınız bir giysi, Avrupa tarzında bir anda moda olabilir. Ancak tesettürlü giyimin huzur veren tarzı, insan fıtratına uygundur. Utanma ve haya gibi insana özgü olan duygularla örtüşen tesettür, bu duyguları koruyan bir kalkan gibidir.

 

Pardesü, el ve ayaklar hariç bütün vücudu koruduğu için tesettürlüdür. Başörtüsü ile bir bütünlük sağlar. Şal çeşitleri de oldukça güzeldir. Başörtüsünün bin bir çeşit desen ve tasarımlarına uyum sağlayan pardesü çeşitleri, aynı şekilde uyumlu olan renk ve desenlerle üretilmektedir.

 

PARDESÜNÜN ESTETİK TASARIMLARI

 

Pardesü, binbir çeşit renk ve deseden oluşan kataloğu ile müşteri beğenisine sunulmaktadır. Kaşe, yakası garnili, sırtı fiyonkli, beli drapeli tensel, önü cepl, sırtı pelerinli, mevlana vizon dantelli kot, omuzları işli kot, metal aksesuar, beli drapeli tensel pardesü omuzları işli, kot çeşitleri ve düğmeli mevlana gibi binlerce renk ve desende pardesü, internet ortamında bir dokunuşla kapınızdadır.

 

Tasarımlar tesettürlü pardesü çeşitleri için uyarlanmıştır. Tesettürün ince yapısı ve estetik özellikleri ile örtüşen modeller, başörtüsünün binlerce çeşidiyle uyum halindedir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte tekstil sanayisi de gelişmiştir. Bu gelişmişlik ile birlikte, her yıl değişik tasarımlar, değişik renk seçenekleri ile satışa sunulmuştur. Kısa bir süre içerisinde üretilebilen ve her yıl yeni tasarımlarla müşteri karşısına çıkan pardesü çeşitleri, estetik ve zeriftirler.

 

PARDESÜ KUMAŞLARI

 

Kış için özel üretilen pardesü çeşitleri, kışın soğuğundan korumaktadır. Kaşe ve kedife gibi kumaşlardan üretildiği gibi, sunni deri seçenekleri de değerlendirilmektedir. Estetik ve zarafetinden hiç bir şey kaybetmeyen tesettürlü pardesü çeşitleri, yaz aylarında sıcağın etkisinden korunmak için üretilmektedir. Sıcağın etkisinden korunmak için özel kumaşlar kullanılmaktadır. Kaliteli kumaşlarla estetik ve zarafet kazandırılan pardesüler, binbir çeşit renk ve desende üretilmektedir. Kot, keten, vizkon, bürümcek ve şifon gibi kumaş çeşitleri ile yazlık pardesü çeşitleri, göz kamaştıran çeşitleri ile satışa sunulmaktadır.

 

Bir cevap yazın