Pardesü Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Pardesü genellikle kıyafetlerin üstüne giyilen, dışarı çıkarken tercih edilen bir parçadır. Giyen kişiyi soğuktan veya yağmurdan korur. Hem şık hem de günlük görünüm sevenler için bir çok model bulunmaktadır. Genellikle tesettürlü kadınlar tarafından tercih edilen pardesüyü artık her renk ve modelde satın almak mümkün.

https://www.modaselvim.com/pardesu/manto

Pardesü Hangi Aylarda Giyilir?

Aslında soğuktan koruması sebebiyle genellikle kış veya sonbahar aylarında pardesü tercih edilir. Ancak artık her tür kumaştan üretilebildiği için yaz veya ilkbahar aylarında da pardesü giymek mümkün. Kaşe gibi kalın kumaştan üretilen pardesüler genellikle soğuk havalarda tercih edilir. Ancak artık yaz ayları için de ince kumaştan yapılmış pardesülere rastlamak mümkün. Keten gibi ince kumaştan yapılan pardesüler hem terletme yapmıyor hem de sıcak havalarda tercih edilebiliyor.

 

Pardesü Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Artık her model ve renkte pardesü bulmak mümkün. Öncelikle pardesü seçerken kalitesine dikkat edilmelidir. Kışın giyilecek pardesü soğuktan ve yağmurdan dolayı yıpranabilir. Yazın ise güneş ışınlarına maruz kalan pardesülerin rengi solabilir. Ancak kaliteli bir pardesü hangi mevsimde olursa olsun yıpranmaz ve uzun ömürlü olur.

Pardesü satın alırken dikkat edilmesi gereken bir nokta da rahatlığıdır. Dar kesim pardesüler kişiyi rahatsız edebilir veya sıkabilir. Daha geniş kesimli pardesüler hem kalın kıyafetlerle giyildiğinde potluk yapmaz hem de kişiyi sıkmaz ve rahat ettirir.

Daha sonra modeline karar verilmeli. Artık her modelde üretildiği için karar vermesi zaman alabilir. Denim sevenler için kot kumaştan üretilen pardesüler bulunurken daha ciddi bir görünüm için her renkte kaşe pardesü de alınabilir. Süet pardesüler de resmi ve şık bir görünüm için tercih edilebilir. Renk olarak da genellikle siyah tercih edilse de gri, asker yeşili, bordo, lacivert gibi birçok renkte pardesü üretiliyor. Kişinin tarzına uygun modelleri modaselvim.com adresinden hem kaliteli hem de uygun fiyatlı olarak bulmak mümkün.

Pardesü Nasıl Yıkanır?

Düzenli olarak temizlenmesi gereken pardesüleri kumaşına uygun olarak yıkamak oldukça önemlidir. Aksi takdirde kumaşı çabuk yıpranabilir. Bazı pardesüler makinede yıkanabilirken bazıları kuru temizleme haricinde temizlenemez. Daha garanti bir yol olarak makinede yıkamak yerine kuru temizlemeye yollamak daha uygundur.

 

Bir cevap yazın