Moda Selvim’de Tesettür Ve Moda

Tesettür ne demektir dilerseniz öncelikle bunu açıklamakla başlayalım. Belli dinin inanışları tercih eden insanların belli bir ölçü ve kalıp içerisinde giyinmeyi tercih etmelerine tesettür denir. Her ülke de farklılık gösteren bizim ülkemiz için de moda sektöründe yaklaşık son 20 yılda giderek daha fazla önem verilen giyim çeşididir diyebiliriz. Dünyada tesettür giyimi destekleyen ve bu alanda yenilikler getiren markaların olması ve tesettür giyim üzerine çalışmalar yapan modacıların artması bu alana olan ilginin ve çeşitliliğin önünü açtı. O kadar ki dünya da tesettür modası üzerine defileler bile sergilenmeye başlandı.

Türkiye’de Tesettür Modası

Teknolojinin yaygınlaşması ve tesettürlü insan sayısının artmasıyla birlikte ülkemizde de tesettür modasına yön veren kişiler doğru orantılı olarak arttı. Birbirinden farklı oldukça çeşitli alanlarda çalışmalar yapan moda tasarımcıları adeta her zevke hitap edecek standartlarda tesettür kıyafetler üretmeye başladı. Tesettür kıyafetleri kabataslak şu şekilde sınıflandırmak mümkün;

– Giyim

– Dış giyim

– Abiye

– Başörtüsü

1.Giyim

Giyim dediğimizde içerisinde elbise, tunik, gömlek, ceket gibi bir çok kıyafet çeşidi girmektedir. Tesettür modası da tüm bu imkanları kişilerin zevklerine ve tarzlarına uygun olarak sunmaktadır. Birbirinden hoş günlük elbiseleri ya da bayrama özel şık ama abiye olmayan kıyafetleri bedeninize en uygun şekilde modaselvim.com da bulmak mümkün. Evinizde otururken, seyahat halinde ya da iş yerinizde oturduğunuz yerden size özel ve bütçenize uygun kıyafetleri sadece parmağınızı kullanarak edinebilmeniz mümkün.

2. Dış giyim

Takdir edilecektir ki her mevsime özel dış giyim kıyafeti kullanmak tesettür modası içinde vaz geçilmez. Kış mevsiminde sizi sımsıcak tutacak kaplar ve kabanlar istediğiniz renkte ve uzunlukta tercihinize göre modaselvim.com da mevcut. Yaz mevsiminde özellikle tercih edilmesi gereken kumaş yapısına sahip kıyafetleri ve tabi ki pardösüleri artık sıcak havalarda dolaşa dolaşa aramak bulmak gereksiz hale geldi. İnternet üzerinden kolaylıkla alış veriş yapmak özellikle pandemi sürecinde tercih edilir hale geldi ve tabi ki işimizi oldukça kolaylaştırdı.

3.Abiye

Abiye kıyafetler özel günlerimiz için, düğün davetleri için doğum günler ve mezuniyet partilerimiz için vaz geçilmez kıyafetlerdendir.

– Şifon

– Tül

– Saten

– Simli

– Drapeli

Ve daha bir sürü çeşitte abiye kıyafetler yerine ve zamanına göre tercih edilebilir. Ürünlerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz https://www.modaselvim.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın