Moda Hep Yeni Ürünler Üretmek Demek Midir?

tesettür giyim modasıModa anlayışında sürekli gelişen unsurlar bu sektörün canlı olmasının en büyük nedenidir. Moda eğer değişken olmasaydı sürekli aynı tür kıyafetler giyilerek hem sektör gelişmezdi hem de insanlar aynı tür giyimden sıkılırlardı. Moda olan parçaların dönüşümlü olarak tekrar tekrar giyim sektörüne girmesi canlılık kazandıran unsurlar arasındadır. Dantellerin zaman zaman kaybolarak tekrar tesettür giyim modası içinde yer alması da bu nedenledir. Yakın zamanlarda hayatımıza tekrar giren fırfırların çok önceki yıllarda çok yaygın bir kullanımı olduğu bilinir. Bir döneme damga vurmuş bu fırfırların abiye modellerde, gömleklerde elbiselerde yaygın olarak kullanıldığı görülmektedir.

 

 Moda Farklı Görünümü Seviyor

 

           Tesettür giyim ürünlerinde aslında çok yenilikler olmadığı diğer giyim tarzlarında olduğu gibi modellerin ve kullanılan ayrıntıların belli aralıklar ile sürekli yer değiştirdiği görülmektedir. Genel anlamda çok büyük bir sektör içinde bazı tasarımların kombinasyonuna moda akımı denmektedir. Yakın zamanlarda yine görmeye başlanılan sallantı detayları uzun zamandır kullanılmayan eski bir süsleme tarzıdır. Bu tarz boncuklar, ipler, zincirler yardımı ile orijinal hale getirilerek daha özgün bir hal alması sağlanır.

 

Sektörün genel işleyişi içerisinde tesettür ya da tesettür olmayan tarzda çok büyük bir fark bulunmamaktadır. Açık olarak tabir edilen kadınların giydiği pek çok model tesettür giyim sektörüne uyarlanarak bir bütünlük oluşturulmaktadır. Bilek boy pantolonlar, transparan gömlekler, tulumlar ortak giyim paydasını oluşturan ürünler içinde yer alır. Bu ürünlerin hepsi önceki sezonlarda tercih edilen ancak yeni eklentiler ile yeniden moda dünyasına tanıtılan, hatırlatılan ürünlerdir.

 

 Osmanlı Motifleri İle Zengin Görünüm

 

Ara ara gösterilen modeller arasında Osmanlı motifleri de denilen saray izlerini taşıyan tasarımlar da sıklıkla görülen tasarımlar arasında yer alır. Kıvrımlı desenler, altın sarısı işlemeler, ağır, geniş alan kaplayan bu görseller üçgen görünümler ile ya da tüm hatları kaplayan görünümler ile elbiseleri süsler. Elbise tasarımlarında yer alan gösteriş zenginliği simgeler. Moda olarak tanımlanan bu akımda elbiselerin nasıl durduğu giyenin ne mesaj verdiği, hangi tasarımların hangi gizemleri taşıdığı gibi pek çok ayrıntı ile donatılan çok geniş bir dünyadır.

 

Bir cevap yazın