Kombin Seçiminde Dikkat Edeceği Hususlar

tesettür kombinSon dönemlerde moda dünyasında çok kullanılır hale gelen kombin kelimesi Fransızcadan dilimize girmiş kombinasyon kelimesinin bir türevidir. Kelime anlamı olarak farklı nesnelerin ve parçaların bir araya gelerek bir bütünlük oluşturmasıdır diyebiliriz. Modada ise birbirini tamamlayan kıyafetlerin ve aksesuarların bir araya gelerek şık bir görünüm elde etmeyi amaçlamaktır.

Kombin yapmak basit bir iş gibi görünse de, doğru düşünülmesi ve uygulanması gereken konular vardır. Yapacağınız kombini düşünürken çok zaman harcamanıza rağmen dilediğiniz şıklığı elde edemiyorsanız bir yerlerde muhakkak hata yapıyorsunuz demektir. Özellikle tesettürlü bayanlar için kombin oluşturmak oldukça meşakkatli bir iştir. Bu nedenle doğru kombin seçimine dikkat etmek gerekir.

Tesettür kombin yaparken en dikkat etmeniz gereken husus inanç noktasıdır. Tesettür, İslam dininin giyinme kurallarını uygulama biçimidir. Dolayısıyla İslam inancının kültür ve özelliklerini taşımak zorundadır. Bu nedenle sahip olduğunuz değerleri yansıtacak bir kombini kendinize yakıştırmalısınız.

Kombinlerinizi sakin bir kafa ile bir gün öncesinden hazırlamanız yararınıza olacaktır. Böylelikle doğru parçaları ve renkleri kolaylıkla bir araya getirebilirsiniz. Geç kalma stresi ile alel acele yapılan kombinler komik duruma düşmenize yol açabilir.

Tesettür kombin yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalardan birisi de, kombinin zamanı ve giyileceği mekandır. Nereye gidecek ve hangi zaman diliminde giyecekseniz tercihlerinizi bu doğrultuda yapmalısınız. Günlük giyim tarzınızla, ofisteki tarzınızın bir olmayacağı gibi, sabah kahvaltısı ile akşam yemeği programlarınızda seçtiğiniz kombinler birbirinden farklı olmak zorundadır.

Alışverişteyken alacağınız elbiseyi evde bulunan diğer elbiselerinizle karşılaştırıp tamamlama düşüncesi ile hareket edin. Giyim seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus vücut hatlarınızı belli etmeyen kıyafetlerdir. Bedeninizi bilmeli ve üzerinize oturan kıyafetleri tercih etmelisiniz. Fazlalıklarınızı kamufle edecek elbiseler seçmeniz tarzınızı yansıtacağı gibi doğal bir görünümün güzelliğini de yansıtmış olacaktır.

Yaşınıza ve statünüze uygun giyinmeyi ihmal etmeyin. 18 yaşındaki genç ve dinamik bir kız ile 48 yaşındaki olgun bir hanımın vücut hatları birbirinden farklıdır. Genç tesettürlü bayanlar daha açık renkler tercih etmeli, olgun bayanlar ise pastel tonlarda renkler de karar kılmalıdır. Her iki durumda da cırtlak ve parlak kumaşlardan kaçınmak gerekir. Sade bir giyim tarzı tesettürlü bayanların kombin tercihlerinin başında gelmektedir.

tesettür kombin4 tesettür kombin3 tesettür kombin2

Bir cevap yazın