Kendi Sezonunda Tesettürlü Pardesüler

BÜRÜN

Avrupa tarzı giyime nazaran oldukça estetik ve edepli duran tesettürlü pardesü çeşitleri, kendi öz kültürümüzün bir ürünüdür. Başörtüsü ve şal gibi başı örten tesettür seçenekleri ile beraber kullanıldığı zaman tesettürü tamamlamaktadır. Osmanlı ve Selçuklu zamanlarından beri, öz kültürümüz haline gelen tesettürlü giyim modelleri, günümüzde varlığını korumaktadır. Eller ve ayaklar ve yüz dışında kalan bölgelerin, vücut hatları belli olmayacak şekilde giyinme tarzına, tesettürlü giyim denilmektedir. Bu tarzın en önemli ögesi ise pardesü çeşitleridir.

 

PARDESÜ TASARIMI

 

Pardesü tasarımında öncelikle, tesettürlü olmasına dikkat edilmektedir. Daha sonra ise bazı eklemeler yapılarak, piyasaya sunulmaktadır. Cepli, fermuarlı, dantelli, özel kemerli, yakalı ve yarasa modelleri ile göz doldurmaktadır. Göz alıcı renkleri ile müşteri beğenisine sunulmuştur. İnternet sayfalarından pardesü alımı ise çok kolaylaşmıştır. Yüzlerce çeşit içerisinde beğendiğiniz modeli, kargo aracılığı ile temin etmek artık çok kolaylaşmıştır.

 

Kaşe, yukarı garnil, sırt, fiyonlu ferace, beli darpeli tensel, önü cepli, deri cepli, vizon dantelli kot, sırtı pelerinli, omuzları işli kot, omuzu zincirli, sırtı pelerinli, kapüşonlu, göğsü cepli kot ve düğmeli çeşitleri ile seçkin ürünlerdir. Renk seçenekler ise çok geniştir. Binlerce renk seçeneği oluşturulabilmektedir. Bu renklerden en çok beğenilenleri seçilerek, pardesü ve diğer tesettürlü giysilerin renklendirilmesinde kullanılmaktadır.

 

PARDESÜLER SAĞLAM KUMAŞLARLA ÜRETİLMEKTEDİR

 

Yazlık ve kışlık olarak üretilen pardesüler, estetik ve zarif bir şekilde üretilmektedir. Kış aylarında kaşe ve kadife gibi malzemeler, sıcak tutmaktadır. Yaz aylarında, ince kumaşlar daha revaçtadır. Kot, keten, vizkon, bürümcek, şifon ve krep gibi kumaşlar, yaz aylarında çokça tercih edilen malzemelerdir. Pardesü imalatında da, bu kumaşlarla üretim oldukça yaygındır. Tesettür çeşitleri içerisinde pardesü çeşitleri, başörtüsü ile birlikte kullanılan ürünlerdir. Şık ve zarif tasarımları ile pardesü çeşitleri, tesettür severler tarafından tercih edilmektedir.

 

Renk ve desen çeşitleri ile etek, bluz, ferace, abiye ve ceket gibi tesettürlü giysiler içerisinde çok tutulan ürünlerden biridir pardesüler. Başörtüsü ve şal gibi ürünler, pardesü çeşitleri ile uyumludur. Avrupa tarzı pardesülere nazaran tesettürlü pardesüler, örtünmeye yönelik bir tasarıma sahiptir. Tesettür kuralları içerisindeki ürünlerin temel özelliği ile kültürümüze uygundur.

 

One comment

Bir cevap yazın