Kap’lı Tesettürde Mantık

 

G.M.Z. Tesettür - ModaSelvim          Kap için; günümüz tesettür giyiminde bayağı bir yer etmiş bir kıyafet ya da kıyafet tamamlayıcısı diyebiliriz. Günümüzde ne yazık ki bir moda haline gelen ve kendi fikrim moda canavarına fena yakayı kaptırmış olan tesettür çeşitli şekillerde yapılıyor. Bu şekillerden biri de boyu pardesüye göre daha kısa olan ‘kap’ ile yapılıyor. Kapalı tabir edebileceğimiz hanımlar daha çok pantolonlarının üstüne kap’ı tercih ediyorlar. Çoğunlukla dizin hemen altında son bulan bu kıyafet çok çeşitlidir. Önden fermuarlı veya düğmeli olanlar var. Süslü veya sade olanlar var. Tabir birde renkleri farklı farklı olanlar var.

 

Kap, sürümü iyi olan bir kıyafet olduğundan ücreti de yüksek. Tabir malına göre fiyatı değişiyor ama gene de bence ücreti bir hayli yüksek. Satıcılarımız kâr ediyor yani. Her ne kadar’Abla bunun bana gelişi şu, kârım yok. vs ‘deselerd e modacılar gibi onlarda cepleri dolduruyor. Hanımlarımızın çoğunun boşalan cepleri umurunda değil. Modaya uygun olsun da! Ya da rengi trend olsun da! Kusura bakmayın ama çok kızıyorum. Şimdi söyleyeceğim şey bütün alışverişlerinizde geçerli olsun:

 

1)Alacağım bu şeye gerçekten ihtiyacım var mı? 2) Bu şeyin fiyatı bütçeme uygun mu? 3)Alacağım bu şey hoşuma gidiyor mu? Bu sıra aslında biraz da önem sırasıdır. 1) Benim bir kapa ihtiyacım var mı? 2) Bu kapın fiyatı şu ama benim o kadar param yok veya o kadar harcamam gerek. Daha uygun fiyata bulabilirim. 3)siyah rengi seviyorum ve istiyorum ama ilk iki seçeneğe uygun siyah renkli kap bulamadım. ‘Lacivert de olabilir’ diye düşünmeliyim o zaman. Çok takılmamak gerekir renk olayına burada çünkü önceliğimize göre üçüncü şık bu o kadar da önemli değil yani. Tekrar ifade edeyim benim ki sadece bir öneri sizin önceliklerinizde bu olmalı diyorum ama tabi ki gene de tercih sizin.

 

Kap olayı birde hanımlar için büyük bir rahatlık çoğu zaman. Şöyle ki: Acil işim çıktı üzerim de ev hali tişört ve çok da kötü olmayan eşofman var. Tak bir çırpıda kap’ı sırtına at kendini dışarı. Tabir tahmin edeceğiniz gibi bu kolaylık pardesüde, feracede de var. Ama tabi, bunlar biraz da gırgır. Hanımlar kap tercih ederken size önerim; madem uzunluğu sabit bari genişliğini göz önünde bulundurun ve gerçek tesettüre uygun olmaya çalışın ki kapalılığınızın gerçek bir nedeni ve mantığı olsun.

 

Bir cevap yazın