Kadınlar İçin Şık Tesettür Kaban Modelleri

Sonbahar ve kış mevsiminde giyilen kabanları seçmek oldukça zordur. Kişisel zevk ve beğeniler doğrultusunda seçilen kabanların her yere giderken rahatlıkla giyilmesi önemlidir. Bunun yanı sıra alınan kaban kullanışlı olmalıdır ve çoğu aksesuar ile rahat kombin yapılabilmelidir. Hızla gelişen moda sektörü tesettür giyimini de etkiledi. Feraceden tuniğe, kazaktan pantolona kadar farklı model ve seçenekler sunan tesettür giyim sektörü gelişiyor. Bu nedenle tesettür kaban modelleri de çeşitlilik gösteriyor.

 TESETTÜR KABAN MODELLERİ SEÇİLİRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

 Kadınlar, tesettür kaban modellerini seçerken her zaman her yere giderken rahatlıkla giyebilecekleri modelleri alıyorlar. Ayrıca tesettür kaban modellerinin her kıyafetle uyumlu olması da çok önemli. Kıyafetlerin üzerine rahatlıkla alınan kaban modelleri gündelik yaşamda daha sportif tercih edilmeli. Özel davetlere ve ya resmi yerlere giderken daha klasik ve şık kaban modelleri tercih edilmeli. Doğru kaban tercihi kişiden kişiye değişebilir. Bu nedenle zevke ve beğenilere uygun olan kabanı almak çok önemli. Bu şekilde oldukça şık ve zarif bir görünüm sağlanacaktır.

 TESETTÜR KABANLARIN TEMİZLİĞİ VE BAKIMI NASIL YAPILMALI?

 Hanımlar tesettür kaban aldıklarında mutlaka bakım ve temizlik talimatlarını okumalılar. Çünkü kaban kumaşları farklılık gösterebilir. Her kabanın yıkama şartları da farklıdır. Bu nedenle kullanma ve temizlik talimatları doğrultusunda kabanların temizliği yapılmalıdır. Eğer tesettür kabanların kuru temizlemeye gönderilmesi gerekiyorsa mutlaka kuru temizleme yapılmalıdır. Çünkü aksi takdirde kumaş kırışır ve deforme olur. Kabanlar, temizlik talimatında belirtilmediği sürece asla çamaşır makinesine atılmamalıdır. Çünkü çamaşır makinesinde yıkanan kaban özelliğini yitirir ve kırışır.

 TESETTÜR KABANLARI DOĞRU KOMBİN YAPMAK

 Tesettür giyimde kabanları doğru kombin yapmak için bazı detaylara dikkat etmek lazım. Öncelikle kabana uyumlu parçalar seçilmeli. Atkı, bolero ve ya boyunluk kullanılacaksa bu kabandan açık ya da koyu tonlar olmalı. Aksesuarlar, kabanın güzelliğini ortaya çıkaracaktır. Bunun yanı sıra kabanın altına giyilecek olan ayakkabı bot ve ya çizme olmalıdır. Spor tarzda bir bot ve ya şık bir çizme kabanı en güzel şekilde tamamlar. Genellikle tesettür kabanların üzerine şık ve büyük spor bir çanta kullanılabilir.

Bir cevap yazın