Ferace Nedir? Ferace Modelleri Nelerdir?

Ferace kökleri Osmanlı İmparatorluğu’na dayanan Anadolu’da yaşayan kadınların sokakta giydikleri üstlüktür. Ferace pardösüye benzeyen uzun kollu, bol, yakasız ve siyah renkteki kıyafetlerdir. Ferace günümüzde giyilen çarşaf gibi yere kadar uzanmaktadır fakat ferace tarihte çarşaftan daha önce kullanılmaya başlanmıştır.

Ferace ile Modayı Yakala

Feraceler tesettür giyimin en popüler ve şık parçalarından biridir. Günlük giyim, ofis, özel günler ve davetler, iş yerleri için feraceler tercih edilebilir. Kombin etmesi açısından oldukça pratik olan feraceler tam bir giy çık ürünüdürler. Tek parça olması ve rahatlıkla giyilebilmesi nedeniyle özellikle günlük giyimin gözde parçaları arasında yer almaktadır. Dış giyim içinde tercih edilen feraceler her mevsim için uygun kıyafetlerden biridir.

Tesettür giyimin en sevilen parçalarından olan feraceler tasarım bakımından da oldukça fazla seçeneğe sahiptirler. Klasik bir kombini tamamlamak için özellikle desensiz olanları kullanmak tercih edilirken, daha hareketli ve desenli feraceler ise sportif şıklığın tamamlayıcısı olarak tercih edilmektedir.

Ferace Kumaş Çeşitleri

Geçmişten günümüze taşınan ferace eskiden daha çok siyah ve yeşil renklerindeyken günümüzde her rengi ve çeşidi mevcuttur. Hatta süsleme ve motif kullanılan feraceler de mevcuttur. Geniş olması nedeniyle kullanımı konforlu ve rahat bir giyim sunmaktadır. Her tarza ve yaşa uygun birbirinden farklı tasarımlarda ferace modelleri bulunmaktadır.

Genellikle çuha ve fantezi kumaşlardan üretilen feraceler kullanıldıkları kumaşa göre yazlık ve kışlık olarak ikiye ayrılmaktadır.

Yazlık Feraceler: İç göstermeyen ve terletmeyen kumaştan üretilirler. Genellikle Atlas, ince pamuklu, keten kumaşlar tercih edilir. Yaz ayları olduğu için siyah ve koyu renkler yerine daha açık renklerde üretimi yaygındır. Tesettür giyinen genç kesim çok daha açık renklerini de tercih etmektedir.

Kışlık Feraceler: Ferace kışın daha çok pardösü ya da manto yerine giyilmektedir. Kışlık feraceler geniş kesimli ve kalın kumaştan üretilmektedir. Kumaş olarak ise kalın keten, çuha, kaşmir ve yünlü kumaşlardan üretilirler. Renk olarak siyah, kahverengi ve koyu yeşil renkler tercih edilmektedir.

Modaselvim olarak size ferace modelleri konusunda geniş seçenekler sunuyoruz. Siz de tarzınıza uygun, en son trend ferace modellerimize sahip olmak için https://www.modaselvim.com/ferace kategorisine göz atarak sunulan ürünlerimiz arasından seçim yapabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın