Eşarp Bağlamak

Tesettür giyimde dinimizde büyük öneme sahip bir konudur. Allah bayanların örtünmesini istemiştir. Çünkü onları birçok şeyden koruyabilecek şey ancak örtünmekle mümkün olmaktadır. Zamanımızda modanın her yere hâkim olmasıyla birlikte örtünmekte de moda büyük anlamda yer kaplamaktadır ve çoğu da gerçek amaca hizmet etmekten uzaktadır. Bunun için modadan çok emiri en iyi şekilde uygulamaya çalışmalıyız. Çizgimizden şaşmadan modayı takip edebiliriz istersek.

 

Tesettürde dış giyimin üzerine eşarp bağlayabiliriz. Dış giyimimizin rengine göre uygun renk seçimi yaparak kullanabiliriz. Kullanırken kaymasını önlemek açısından bone dediğimizi lastikli bir iç örtü kullanmamız çok rahatlık sağlayacaktır. Bone hem saçlarımızı sıkıca örter hem de örtümüzün başımızdan kaymasını engeller. İğne kullanmamızda kaymayı önleyen diğer bir seçenektir.

Hem de iğne kullanarak istediğimiz şekilde bağlayabilir ve model de verebiliriz. İğne kullanmadığımızda yine kayma riskinle karşılaşabiliriz. Bunu önlemek için kullanmanız önerilir. Tabi iğneyi kullanırken çok dikkatli olmalıyız. Ağzımızda kesinlikle tutmamalıyız. Hele bir de yanımızda biri varsa konuşma durumumuz muhtemel olacağından iğneyi yutma riskimiz olabilir ve çok kötü durumlara sebep olabilir. Bu yüzden iğneyi kutuya koyarak oradan alabiliriz

 

Dışarı çıkarken giydiğimiz bir pardösü veya başka bir dış giyimimizin üzerine eşarp bağlarken uygun şekilde düzgünce bağlarız. İstediğimiz güzellikte birçok modellerini bulma şansımız vardır. İçlerinden dış giyimimize en uygun olanı tercih ederek uyumlu bir görüntü sergileyebiliriz. Bunun için giydiğimiz kıyafetin rengiyle uyumluluk göstermesine dikkat etmemiz göz zevkini bozmaması açısından doğru olabilir. Birçok model seçeneğini piyasada bulmamız mümkündür. İçlerinden kendimize ve zevkimize en uygun olanı seçerek kullanabiliriz.

En güzel şekilde örtünerek örtünmemizi tamamlamış oluruz. Giydiğimiz ayakkabı ve kullanmadığımız çantaya göre de renk ve model tercihinde bulunabiliriz. Tesettüre uygunluğu kadar göz zevkini yormayacak tercihlerde önemlidir. Zarafeti en iyi şekilde yansıtacak renk ve uyum kombinleri yapmamızda bize toplumda ayrı bir yer katacaktır. Böylece insanlara örtünmenin güzelliğini de en güzel şekilde göstermiş oluruz. Belki de bu vesileyle birçok kişinin de örtünmesine sebep olabiliriz.

Bir cevap yazın