Dış Giyim Nedir?

Özellikle tesettür giyimleri en önemli parçalarından biri dış giyim olmaktadır. Genel anlamda bakıldığı takdirde dış giyimin sıklıkla uzun ve önü kapalı olabilecek kıyafetlerden oluştuğu bilinmektedir. Bundan dolayı dış giyim konusunda tercih edilen modeller ferace ya da pardösü olmaktadır. Bunların yanında hırka ya da ceket tarzı ürünlerde kullanılabilmektedir.

Dış giyimin vücudu örtmesi ve normal kıyafetlerin üstüne giyilmesi gerekmektedir. Bundan dolayı dış giyim tek bir parçadan oluşmaktadır. Yazın ya da kışın tercih edilebilecek olan sezonluk ürünler ortaya çıkmaktadır. Her sezon farklı bir ürünün tasarlandığı görülmektedir. Çoğunlukla yaz dönemlerinde daha rahat ve ince kumaşlar tercih edilmektedir.

Kış aylarında ise kalın olabilecek üstlükler kullanılmaktadır. Tesettürlü kadınların yaz ya da kış aylarında kendisini terletmeyecek kumaşları giydiği bilinmektedir. Renkleri ve tonlarına göre kumaşların yapısı ve içeriği değişmektedir. Dış giyim için son derece önemli olan tesettür modası günümüzde artık kısıtlı olmayıp seçeneği bol olan modalar arasında bulunmaktadır.

 

Dış Giyim Hangi Ürünleri Kapsamaktadır?

Bu konudaki kategori sınıfının çok geniş kapsamlara kadar yayıldığı bilinmektedir. Özellikle desen ve renklere göre değişikliğin ortaya çıktığı görülmektedir. Kategori sınıflandırılması yapıldığı takdirde kimono, tesettür abayalar ve ferace tarzı ürünler sıklıkla yerini almaktadır. Renk tonları açısından çoğunlukla trençkotlar koyu renk tercih edilmektedir.

Yaz aylarında ise havanın sıcaklığından dolayı dış giyimin biraz daha açık tonlarda tercih edildiği bilinmektedir. Kombin planlaması yapılırken çoğunlukla şallara uygun tercihlerin yapıldığı görülmektedir. Ayakkabılarında ton renklerinin buna uygun olması ile birlikte alışverişler tamamlanmaktadır. Bu modayı tercih eden kadınların genellikle her şeyinin uyumlu olduğu görülmektedir.

Dış Giyim Hangi Kumaşlardan Üretilmektedir?

Bu konuda kumaş çeşitliliği çok fazla olmaktadır. Herhangi bir sınır tanımadığından dolayı kumaşların yapıları sürekli olarak değişmektedir. Genellikle kışları kaşe tarzı kumaşlar üretimde kullanılmaktadır. Bu kumaşların yapısının kişiyi üşütmediği bilinmektedir.

Bunların yanında ilkbahar ya da sonbahar mevsimlerinde tercih edilecek olan kumaşlarda serin tutan kumaş yapıları ön plana çıkmaktadır. Sitemizde farklı renkler ve modeller mevcut olmaktadır. Beden skalası çok geniş olduğu için herkes kendine uygun olabilecek en iyi dış giyimi satın alabilmektedir.

Moda Selvim ürünleri hakkında daha fazla bilgi almak ve geniş ürün yelpazemize göz atmak isterseniz https://www.modaselvim.com/dis-giyim adresine bakabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın