Çanta Seçiminin Püf Nokları

Tesettür çanta

Her zaman yanımızda olması gereken ve olmadığı zaman zor durumda kalabileceğimiz bir aksesuardır çanta. Deri, kumaş ya da çeşitli şeylerden üretilen çantalar, özellikle kadınlar için oldukça kolaylık sağlayan bir icat olmuştur. Sadece kadınlara özgü bir aksesuarmış gibi akıllara kazınan bir aksesuarmış gibi olsa da aslında çantayı erkeklerde kullanmaktadır. Özellikle iş hayatında kullanılan evrak çantasına oldukça sık rastlamaktayız erkeklerde. Fakat bayan çanta çeşitleri daha fazladır.

            Bunlardan bazılarına bakacak olursak öncelikle kadınların en çok tercih ettiği omuz çantasıdır. Omuz çantası çeşitli ebatlarda olup, genellikle valiz boy denilen büyük boylar tercih edilmektedir. Bunun sebebi daha kullanışlı olması tabiri caizse içine küçük bir dünya sığdırılmasıdır. Zorluğu ise toplu taşıma araçlarında başkalarını rahatsız etmemek için verdiğimiz çabadır ve içinden aradığımız şeyi hemen bulamayız.

 

             Bunun dışında çapraz çantalardabayan çanta içinde çok tercih edilen modeller arasında gelmektedir. Kullanımı itibariyle oldukça rahat olan çapraz çantalar isteğe göre omuza asılarak da kullanılabilir. Özellikle yürürken ya da toplu taşıma araçlarında bize zorluk çıkarmaması ile oldukça idealdir.

           

Düğün, nikâh ya da özel davetler için kullanılan çantalar ise daha farklıdır. Küçük boyda, elde taşınan, taş ya da payet gibi aksesuarlar ile süslenmiş bu çantalara ise portföy çanta denilmektedir. Her çantayı her yerde kullanamayız. Mesela böyle özel bir yere giderken abiye kıyafetimizin üzerine sırt çantası takamayız. Bunlar dışında çok tercih edilen çantalar arasında evrak çantaları ve spor çantalarda bulunmaktadır. Ayrıca çantalar arasında zincir aksesuarı da oldukça şık bir hava katarken, püskül ve kemer detayları da göze çarpmaktadır.

 

            Çanta ile birlikte ayakkabı uyumu da oldukça önemli bir etkendir. Bazı yerlerde ayakkabı çanta ile birlikte satılmaktadır. Bu durum modanın yazısız kurallarından biri olup, ayakkabı ve çanta uyumu olan kombinler daha şık bulunmaktadır. Son zamanlarda bu durum biraz değişmiş olsa da, zıtlık ile uyum yakalanmaya çalışılsa da aslında neredeyse tüm modacıların hem fikir olduğu bir noktadır ayakkabı ve çanta uyumu. Görüldüğü gibi kadınların işine en çok yarayan buluşlardan biri olan çanta, hayatımızda ve dolaplarımızda oldukça önemli bir yere sahiptir.

Bir cevap yazın