Başarılı Bir Tesettür Kaban Seçimi İçin Önemli Detaylar Nelerdir?

tesettür kabanKabanlar, kışlık giysiler arasında belki de en çok tercih edilenlerdir. Kış ayları genellikle soğuk geçtiğinden, kat kat giyinmek, sarınıp sarmalanmak söz konusu oluyor. Fakat şık bir tesettür kaban seçimi sayesinde kışı da hem sıcak hem de şık geçirmek mümkün. Bunu sağlamak için dikkat edilmesi gereken bazı detaylar var.

 

  En Nitelikli Kaban Kumaşlarını Seçmek

 

Kaban kumaşları soğuktan koruyan, dayanıklı ve kolay eskimeyen özelliklere sahiptir. Bu özellikleri sağlayan kumaşlardan biri, kaşe kumaştır. Bu nedenle kış aylarında kaşe kaban çeşitleri sıklıkla tercih edilirler. Ayrıca gabardin kumaşından üretilen kabanların da oldukça dayanıklı ve korunaklı olduğu bilinmektedir. Başarılı bir kaban seçimi için mümkün olabildiğince naylon ve sentetik içerik taşıyan kumaşlardan uzak kalmak gerekmektedir. Bu kumaşlar, cilde nefes aldırmamakla beraber, kış aylarında bile terletmesi ve kullanışsız olmalarıyla biliniyorlar. Üstelik sentetik kumaşlar oldukça dayanıksız. Bu nedenle çabuk eskimeleri sürpriz olamayacaktır.

 

  Kullanışlı Modeller Tercih Etmek

 

Seçilecek olan bir kabanda, kullanışlı ve pratik giyilme özellikleri önemlidir. Örneğin çok soğuk günlerde tercih edilebilecek kürklü kabanlar, soğuktan korunmak için oldukça uygun. Bazı kapişonlu kaban modellerinin kapişon çevresinde kullanılan kürkler, oldukça sıcak tutuyor. Ve aynı zamanda mükemmel bir şıklık sağlıyorlar. Havaların daha iyi olduğu günlerde kapişonun çıkarılması ile kaban, daha farklı biçimde kullanılabiliyor. Böylelikle tek bir tesettür kaban satın alarak aslında iki modele sahip olabilirsiniz. Bu tür kabanlarda kimi zaman kemer detayının da kullanıldığına tanıklık ediyoruz. Ve bu kemerler de kabanın modeline göre istenildiği zaman takılıp, çıkarılabiliyor. Ayrıca günümüzde biritler, deri süslemeler ve birçok çok detayın kullanıldığı kürklü kaban çeşitleri, kış aylarında başarılı bir seçim yapmak için oldukça ideal.

 

  Renk Seçimine Dikkat

 

İyi bir tesettür kaban seçmek için renklere de dikkat etmek gerekli. Genellikle her renkle uyum sağladığı için koyu renklerin seçilmesi söz konusu oluyor. Böylelikle alınan bir tesettür kaban, her kıyafet ile giyilebiliyor. Fakat biraz daha canlı renkleri de seçmeniz mümkün. Genel olarak giydiğiniz kıyafetlerin renklerine bakarak, bunlarla uyumu bir seçim yaptığınız takdirde, sürekli koyu renk giymekten kurtulabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın