Tesettür Giyimde Klasik Şıklık

Tesettür dış giyimin vazgeçilmez klasik şıklığı yansıtan, kadınların eski zamanlardan beri vazgeçemediği kıyafetlerinden biri elbiselerdir. Uzun kollu, yakasız ve geniş kesimli olup vücut hatlarını belli etmemesi nedeni ile çokça tercih edilen tesettür dış giyim ürünlerinden biridir ferace.

 Bol olması beraberinde rahat ve kullanışlı bir giyim stili sunması nedeni ile pardösü ile arasındaki rekabet yarışında günümüzde bir adım öndedir. Mevsimsel olarak kumaş çeşitliliği yanında renk ve model seçeneklerinin çok olması, karar verme konusunda kadınların en büyük yardımcısı.

 Geçmişten Günümüze Feraceler

 Osmanlı imparatorluğu döneminde, dervişlerin giydiği bu tür kıyafetlerin o zaman aldığı isim: merdane idi. Vücut hatlarını kapatmaları, yere kadar uzanan boyları ile diğer kıyafetlere nazaran Osmanlı dönemindeki kadınlar tarafından da giysi dolaplarında en çok yer ayrılan kıyafetlerin başında ferace geliyordu. Bu dönemdeki kadınların son derece zarif ve şık bir giyim kültürüne sahip oldukları, tarihin altın sayfalarında yer almaktadır. Bu tarihi belgeler; kadınların sade, şık ve genellikle koyu renklere sahip feraceleri tesettür dış giyimde özellikle giydiklerini gözler önüne serer.

 Osmanlı İmparatorluğu’nda kadınların üzerindeki sade ama pek şık görünüm sunan feraceler, modern zamanlarda içinde bulunduğumuz 20.yüzyılda halen muhafazakar hanımların en gözde ve ilk sırada gelen dış giyim seçimlerinden biri olarak gözde. Modern kesimler, tasarımlar, farklı kumaşlar ve artan renk seçenekleri ile feraceler için alternatif seçenekler şimdilerde vitrinleri ve internet alış veriş sitelerini süslüyor.

 Feracelerin Mevsimsel Dönüşümleri  

 Feraceler, mevsimsel olarak farklı kumaşlardan üretiliyor. Özellikle kışlık feraceler için; süet, yün, kalın keten ve pamuklu kumaşlar kullanılıyor. Yazlık feraceler ise; saten, ince pamuklu ve keten kumaşlardan üretiliyor. Amaç yazın terletmeyen, ince ve ferahlık veren kumaş türlerine yer vermek. Yazlık ve kışlık olsun, temel amaç kumaşların vücut hatlarını, içi göstermeyen bir özelliğe sahip olmaları. Bu hususa önem arz ediyor ve firmalarda bu konuya dikkat ediyorlar. Yazlık olanlar için, güneşi yansıtan açık renkler seçilirken, kışlık feraceler; koyu renk, ışığı emen türlerden üretiliyor.

 Moda Selvim; tesettür giyimde en trend dış giyim modellerinin bulunduğu sitelerin başında. Süet, zımba detaylı, nakış detaylı, ekose kışlık, kolları incili kışlık feraceler en çok satın alınan ürünler arasındadır.

 

Bir cevap yazın