Tesettür Kıyafet Seçimleri

tesettür giyimKapanmak bizlere Allah’ın birer farz olarak kıldığı emirlerden bir tanesidir. Bu yüce emri yerine getirmek her Müslüman bayanın üzerine farz kılınmıştır. Bu farzı yerine getirmek için dış kıyafetimiz olan tesettür kıyafet dikkat edilmesi gereken önemli bir husustur. Bunun için birçok tesettür firmaları dış giyim konusunda birçok dış kıyafet üretse de birçoğu gerçek tesettürü maalesef yansıtmıyor. İçlerinden Allah’ın emrine gerçekten uyanı titizlikle seçmek gerekir.

Biraz anlatacak olursak örneğin dış kıyafet kesinlikle dar olmamalı. Mümkün olduğunca vücut hatlarını kapatacak özellikte bol bir kıyafet olmalı. Tesettür giyimdeki amaç vücudun bütün kısımlarını örtecek genişlikte olmalı. Sonrasında sade olmalı mümkün olduğunca. Çok abartılı, gösterişli bir kıyafet te tesettürden uzaktır. Koyu renkler seçilerek dikkat çekmemesi sağlanabilir. İnce ve şeffaf ta olmamalı. Çok ince bir kıyafetten yapılan diş giyim içi göstereceği için asla uygun değildir.

 

Giyinmekten maksat Allah’ın emrini tam manasıyla yerine getirebilmektir. Kadınlar yapıları gereği karşı cinste etki uyandırdıkları için mümkün olduğunca kendilerini gizlemeleri gerekir. Bu da gerçek bir tesettür kıyafet ile mümkün olmaktadır. Çok değerli taşlar örneğin elmas gibi ancak en kapalı yerlerde muhafaza edildiği takdirde korunurlar. Bir bayan da elmas değerindedir ve korunması ve muhafaza edilmesi ancak örtünmek ile gerçekleşebilir.

Bunun için her bayanın bu konuyu iyi idrak ederek neden kapanması gerektiğini çok iyi öğrenmesi gerekir. Bunu da ancak gerçek sahibinden öğrenebilir. Kuranı kerim de Nur suresinin 31. ayetinde bu konuyla ilgili detaylı bilgi verilmektedir. Okuduklarında nasıl bir tesettür şeklinin olması gerektiği bu ayette güzel bir şekilde yazmaktadır. Herkes biraz vaktini ayırıp bu önemli emiri okuyup anlamaya çalışmalıdır.

 

Kıyafetimiz bizi en güzel şekilde temsil eder. Nasıl bir bakış açısına sahip olduğumuzun da kanıtıdır. Kendimizi tesettürlü olarak görüyorsak bu konuda titiz davranarak modaya göre değil tamamıyla Allah’ın emrine göre hareket etmeliyiz. Aynı zamanda dışı tesettürümüzü tamamlamakla kalmayıp içimizi de tesettüre bürüyüp güzel ahlak sahibi olmaya gayret göstermeliyiz. O zaman gerçek anlamda tesettürlü olmuş oluruz.

 

3 comments

Bir cevap yazın