Tesettür Giyim Modası 2018

Moda sürekli değişmiş ve güncellenmektedir. İnsanlar kendi tarzlarına, seçimlerine, zevklerine ve inançlarına göre modaya ayak uydurmaya çalışmaktadır. Tesettür giyim son yıllarda bu serüvene daha çok ayak uydurmaya ve farklı şeyler üretmeye başlamıştır. Son yıllara gelmeden daha önceki yıllarda muhafazakar kadınlar kendilerine uygun çok fazla kıyafet bulamıyordu. Fakat son dönemde artık rahatlıkla kendi istedikleri tarzda ve modernlikte  bir giyim sağlayabilmektedir. Tesettür giyimde bir şeyler ortaya koyup bunu elle tutulur hale getirmek biraz zor olabilir. Çünkü belli ölçüler ve inançlar dikkate alınır. Bunun yanında zamana ve modaya ters düşmemek önemlidir.

Tesettür Giyim Nedir?

Tesettür, kelime anlamı olarak örtünme, gizlenme demektir. İnançları gereği bazı bayanlar giyim ve kuşamlarına belli sınırlar getirir  ve bu yüzden tesettür kıyafetlerine yönelirler. Tesettür giyim için dönemimizde çok fazla mağaza ve internet satış sayfaları bulunmaktadır. Tesettürlü bayanlar için hazırlanan ve sunulan kıyafetler sayesinde bayanlar günlük hayatta, iş hayatında ve özel günlerde şık ve tarz olmaktadırlar. Tesettür giyim daha ince çizgilere sahiptir ve doğru kıyafeti seçmek çok önemlidir.  Tesettür ve muhafazakar kıyafetlere baktığımızda eşarp, şal, tülbent başa takılan tesettür ürünleridir. Bunların yanında bone de vardır ve boneyi bazı kadınlar bu baş kıyafetlerinin altına takar. Üst kıyafetlerine baktığımızda her mevsim tunik giyebilirler. Hava sıcaklığına göre de mesela kışın üstlerine palto, kaşe ya da mont giyilip çıkılabilir. Yazın daha çok uzun uçuş uçuş elbiseler, etekler, serin bluz ve tunikler giymek daha karlıdır. Daha sıcak olduğu ve belli bir ölçüde giyindikleri için açık renkler tercih etmek daha mantıklıdır.

Tesettür Giyim Nasıl Kombinlenir?

Tesettür giyime duyulan ilgi ve alaka sosyal medyaya da fazlasıyla yansımıştır ve ilgi çekmektedir. Sadece tesettürlü bayanlar değil tüm bayanların severek giyebileceği kıyafetler üretilmektedir. Bu kıyafetleri sosyal medya hesaplarından şahıslar ve sayfalar kombin yaparak paylaşır. Yaz mevsiminde tiril tiril bluz ve gömlekler ,etekler , geniş paçalı pantolonlar , geniş ve uzun  üst kıyafetleri çok tercih edilir. Geniş pantolonların üstüne genellikle kısa gömlekler tercih ederler. Baş örtüsü olaraktan modern çizgilere sahip örtüler kullanırlar. Tesettürlü bayanlar için kombin yapmak daha zordur bu yüzden daha dikkatli olmaları gerekir.

 

Yeni Sezon Tesettür Alışverişinde Olması Gereken Kıyafetler

Yeni sezona yavaş yavaş girilirken sıcak havalar da kendini iyiden iyiye göstermiş iken; tesettür alışverişine çıkmayı düşünen bayanlara bu konuda yardımcı olacak bir makale hazırladık. Birçok kıyafet arasında hangilerinin moda olacağını hangilerini alması gerektiğini bilmeyen bayanlar birçok dergi, site, magazin ve haber bülteninden derlenerek hazırlanan aşağıdaki makalede kafalarındaki sorulara yanıt bulabilirler. İşte yeni sezon tesettür alışverişinde mutlaka olması gereken kıyafetler şunlardır:

 

 1- Tunik:

 

Tunik yaz – kış tesettürlü bayanların vazgeçilmez kıyafetidir. Kışın kalın kumaştan içinizi ısıtacak tunikleri tercih eder iken; yazında tam tersi sizi ferahlatacak ve serin tutacak ince kumaştan tunikleri tercih edeceksiniz. Ancak tunikten yeni sezonda da vazgeçemeyeceksiniz. Vitrinleri en fazla süsleyen, kimi zaman gömleğin uzun hali şeklinde, kimi diz altına inecek uzunlukta, kimi zaman diz yukarısında farklı kesim modelleri ve yeni sitilleri ile bu yılda tesettür giyime damgasını vuracaktır.

 

 2- Ferace:

 

Özellikle yazın ve bahar aylarında tercih edilen ferace, bu sezon da tesettürlü bayanların en fazla tercih ettiği dış kıyafetlerden biri olmayı başaracaktır. Yeni sezona uygun yeni modelleri ile vitrinleri ve moda dergilerini süslemeye devam edecektir. Hala bir feraceniz yoksa çok şey kaçırdığınızı belirtmek ister ve en kısa zamanda ferace almanızı tavsiye ederiz.

 

 3- Elbise:

 

Özellikle yazın efil efil esen ince kumaştan rahat elbiseler yeni sezonda en çok konuşulacak kıyafetlerin başında gelecektir. Yazın sıcaktan bulanan tesettürlü bayanları ferahlatacak olan sade, rahat ve serinletecek tesettür elbiseler bu sezonun önemli kıyafetlerinden birisi olacaktır. Giy – çık kolaylığı sağlayan elbiseler bu sezon farklı tarz ve modelleri ile adından fazlasıyla söz ettirecektir.

 

 4- Bluz:

 

Bluz, hem eteklerin üzerine hem de pantolon üzerine giyilebilecek şık kıyafetlerin başında gelmektedir. İnce kumaştan efil efil esen farklı modellerdeki şık bluzler yeni sezonun en gözde kıyafetleri arasında yer almaktadır. Siz de bu sezon gardolabınıza bir kaç bluz eklemeyi unutmayın.

 

Yukarıda yeni sezonda popüler olan dört tane kıyafet yer almaktadır. Siz de tesettür alışverişine çıktığınız zaman bu kıyafetleri de almayı sakın unutmayın.

 

Tesettürlü Bayanların Mutlaka Gardolabında Olması Gereken Kıyafetler

Her bayan dış görünüşüne önem verir. Bu sebep ile alışveriş yaparken kendilerine yakışan ve moda olan kıyafetleri tercih etmeye özen gösterirler. Tesettürlü bayanlar için de bu son derece önemlidir. Peki, tesettür giyimde her daim popüler olan ve aynı zamanda pratik kıyafetler nelerdir? İşte bu sorunun cevabı:

 

 1- Tesettür Kıyafetin Vazgeçilmezi Tunik

 

Tunik, son yılların en fazla tercih edilen hem şık hem de pratik kıyafetlerin başında gelmektedir. Son derece kullanışlı bir kıyafet olan tuniği ister kumaş, ister kot pantolon ile kolayca kombinleyebilirsiniz. Etekler ile de kombinlenebilen tunik, farklı kullanım alanları ile en çok tercih edilen tesettür kıyafet olmayı başarmıştır. Tüm bu özellikleri tuniği, bayanların gözdesi yapar iken; moda dergilerinde de en fazla görülen kıyafeti yapmaktadır.

 

 2- Tesettür Giyimin Olmazsa Olmazı Elbise

 

Elbise, geçmişten bugüne tesettürün ilk sıralarında yer alan olmazsa olmaz kıyafetleri arasında yer almaktadır. Farklı sınıflardan bayanların her daim en çok tercih ettiği elbise, farklı yaş gruplarına hitap eden modelleri ile de dikkat çekmektedir. Hem şık hem de pratik giyilen bir kıyafet olan elbise, uygun renklerde bir başörtü ile de kolayca kombinlenebilmektedir. Tek parça olduğu için ekstra bir kıyafete gerek duymadan giyilen elbise bu anlamda bayanlara avantaj sağlamaktadır. Elbisenin bayanlara sağlamış olduğu tüm bu imkanlar onu aranan kıyafet yapmıştır.

 

 3- Gömlek ya da Bluz En Az Biri Olmalı

 

Giyim tarzınıza en fazla hitap eden hangisi ise gömlek ya da bluz mutlaka gardolabınızda olması gereken parçalar arasında yer almaktadır. Etek ya da pantolonlarınız ile kombinleyebilmeniz için en azından bu ikisinden birine ihtiyaç duyacaksınız.

 

 4- Etek ve Pantolon

 

Etek, tesettür dünyasında eskisi kadar popüler olmasa da halen kimi kıyafetlerin kombin yapılabilmesi için gereklidir. Siz de henüz gardolabınızda yok ise genel olarak diğer kıyafetleriniz ile uyum sağlayabilecek olan bir adet etek almalısınız. Ve son olarak pantolon, son zamanlar da daha çok tunikleri kombinlemek için kullanılan tesettür giyimin vazgeçilmez bir parçası olmuş durumda…

 

Tesettür Dünyasında En Çok Tercih Edilen Kıyafetler

Tesettürlü bayanlar, tesettür dünyasında en çok tercih edilen kıyafetlerin neler olduğunu mutlaka merak ediyorlardır. İşte tesettür dünyasında en çok tercih edilen kıyafetler şunlardır:

 

 1- Son Zamanların Vazgeçilmezi Tunik

 

Tunik, özellikle son on yıldır tesettür dünyasında adından oldukça fazla şekilde bahsettiren hem şık hem de rahat kıyafetleri arasında yer almaktadır. Tuniğin bu denli çok sevilmesinin sebepleri arasında şık duruşu ve rahat oluşunun dışında pratik bir kıyafet olması da gelmektedir. Gideceğiniz yere kısa süre içerisinde hazırlanıp gitmenizde size kolaylık sağlar. Ayrıca üreticiler de tüm bunları bildikleri için her geçen sene farklı tarz ve modellerde tunikleri piyasaya sunarak alıcıların dikkatini çekmeyi başarır ve tuniğin popülerliğini kaybetmemesini sağlarlar.

 

 2- Son On Yılda Ünlenen ve Ününü Bırakmayan Ferace

 

Ferace de tıpkı tunik gibi son on yılda ünlenen tesettür kıyafetlerinden birisidir. Feracenin bu denli sevilmesinin en büyük sebebi ise ilk tunikte de olduğu gibi benzer sebeplerdir. Ferace de hem şık durur hem de özellikle acil olan bir şey de giyip çıkma kolaylığı sağlar. Feracenin altındaki kıyafetiniz gideceğiniz yer için uygun olmasa da; özellikle son dönemlerde çıkan ve elbiseleri aratmayan gösterişli ferace modelleri ile gideceğiniz yere rahatlıkla gidebilir ve feracenizi üzerinizden çıkarmadan oturabilirsiniz. Ferace, bayanlar arasında o kadar çok benimsenmiştir ki bu kesinlikle abes karşılanmaz.

 

 3- Tesettür Dünyasının Geçmişten Günümüze Vazgeçilmezi Olan Elbise

 

Elbise, tesettür dünyasında çok eski zamanlardan itibaren bayanların en çok tercih ettiği kıyafettir. Tabi günümüzdeki elbise modelleri ile geçmişteki elbise modelleri arasında çok büyük farklılıklar bulunmaktadır. Geçmişe göre günümüzde üretilen elbiseler, daha şık, gösterişli ve alımlıdır. Ve geçmişe oran ile daha çok tercih edilmeye başlanmıştır. Bunun en büyük sebeplerinden birisi üretilen yeni modeller ile abiyemsi olması ve özel günlerde de tercih edilebilmesidir.

 

Diğer bir sebep ise; tek parça olduğu için hazırlanırken çok fazla vaktinizi almaz ve gideceğiniz yere kısa süre içinde gitmenizi sağlar. Son olarak; bir başörtü ile kolayca kombin yapmanızı sağlar. Tüm bunların yanında çok hoş bir görüntü kazandırır.

 

Yeni Sezon Tesettür Giyim Modasında Modaselvim

Tesettür kıyafetler ile şık bir sezon geliyor. Siz de tesettür kıyafet seçeneklerini değerlendirmek ve dolaplarınızda yer vermek isteyenlerden misiniz? O halde yeni sezonun en şık tesettür kıyafet modellerini bir arada görmeye ne dersiniz! Birbirinden şık desenlerin ve de tasarım çizgilerinin oluşturduğu bu kıyafetlerin yeni sezonun modasını oluşturacağını siz de göreceksiniz. Sadece yeniz sezonda değil sonraki sezonlarda da rahatlıkla kullanılacak ve kullanıcılarına konforu sunacak olan bu kıyafet modelleri farklı kategorilerde sizlerle buluşuyor.

 

En güzel modellerin bir arada sunulması ile kullanıcıların en doğru tercihi yapması da mümkün oluyor. Her kıyafet seçeneğinin birbiri ile uyumlu renk ve tasarımları bünyesinde barındırması ise kıyafet modellerinde çeşitliliği oluşturuyor. Yeni sezona damgasını vuracak olan bu tesettür kıyafetler modanın nabzını tutacak. Tesettür giyim içerisinde bulunan her kıyafetin kendine özgü tasarımı ve şık duruşu ile sezonun tesettür modasını oluşturacak. Tüm tesettür kıyafet modelleri oldukça şık ve kaliteli tasarımları ile dikkat çekiyor.

 

Tesettür Kıyafet Seçenekleri ve Çeşitlilik

 

Her sezon yeni model kıyafetlerle tesettür modası oluşuyor. Yeni sezondan şık ve kaliteli tasarımlar bekleyen kullanıcı rahatlığı da tercih ediyor. Yeni sezonun tesettür giyim ürünleri kullanıcısına tüm beklentilerini sunarak geliyor. Hem kullanım açısından rahat olması hem de sıra dışı tasarımları ile kullanıcıya modanın kalbinde olma hissini yaşatıyor. Modaya damgasını vurmaya hazırlanan bu kıyafetler oldukça çeşitli seçenekleri ile her kullanıcının zevkine ve tarzına uygun olan modelleri de bünyesinde barındırıyor.

 

Modern ve şık bir duruşu sergileyecek olan bu tesettür kıyafetler renkleri ile kullanılan kumaşları ile, tasarım çizgileri ve farklı parçaların birbirleri ile uyumlu olması ile oldukça geniş bir yelpaze oluşturuyor. Bu geniş yelpaze içerisinden kendisi için en doğru seçimi yapma fırsatı sunulan kullanıcılar ise şık olmanın ve modayı yaşamanın keyfini çıkarıyor. Birbirinden farklı desenleri bünyesinde barındıran tesettür kıyafetler aynı zamanda sonraki sezonlarda da kullanılacak şekilde zamansız tasarım seçenekleri ile kullanıcısının karşısına çıkıyor. En güzel ve en şık kıyafetler ile dolabını süslemek ve tarzını yansıtmak isteyenler için de bu çeşitlilik büyük bir fırsat oluşturacaktır.

 

 

Tesettür Giyimde Şıklığı Ön Plana Çıkarmanın Yolları

Hanım için tesettür kıyafetlerde dikkat çekici parçaları seçmek oldukça özen isteyen konulardan biridir. Güzelliğin ön plana çıkmasının yanı sıra kıyafetlerde şık parçaların seçiminin yapılması ve kombinlenmesi de güzellik açısından önemli konulardan biridir. Tesettür giyimde şıklığı ön plana çıkarmak için ilk önce modayı sıkı bir şekilde takip etmeniz gerekmektedir. Yeni modellerin ve tarzların ön plana çıkması ancak modayı takip etmek ile gerçekleşir. Bunun yanı sıra şık olmak için modern parçaların üzerinde farklı detaylar oluşturabilirsiniz.

 

Aynı zamanda bazı klasik parçaları bu modern parçalar ile uyarlayarak parçalar arasında şıklık yarışı sergileyebilirsiniz. Parçaların üzerine kendi yorumunuzu eklemeniz daha şık bir görüntü yakalamanızı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra şıklığınızı ön plana çıkarmak istiyorsanız mutlaka kendi bedeninize uygun olan kıyafet seçimleri yapın. Bedeninize küçük ya da kısa gelen parçalar aksi takdirde hoş olmayan bir görüntüye neden olacaktır. Tesettür kıyafet genel olarak kendi bedeninizden bir beden büyük almanız hem tesettüre uygun giyinmenizi sağlayacak hem de daha hoş bir görüntü sağlayacak.

 

Şık bir görüntü yakalamak için aynı zamanda kendi tarzınızın dışına çıkmayacak parçalar seçmeye özen gösterin. Her zaman kıyafetler arasında bir tarzınız olduğunu ön plana çıkarabilirsiniz. Buna örnek olarak giyeceğiniz bir kot ceketin cep kısımlarına çeşitli rozetler ya da yaka kumaşları takabilirsiniz. Bu gibi küçük detaylar tarzınız ile birlikte şıklığınızı da ön plana çıkartacaktır. Kıyafetlerde geometrik modellerin tercihini mutlaka boylamasına olan desenlerden yana yapın. Enlemesine gelen çizgiler sizi kilolu ve basık gösterecektir. Bu görüntü şıklıktan uzak bir görüntü olacaktır.

 

 Tesettür Kıyafetler Arasında Uyumu Yakalamak İçin Ne Yapılmalıdır?

 

           Tesettür kıyafetler arasında uyumu yakalamak hoş bir görüntü ortaya çıkması için oldukça önemlidir. Bu uyumun yakalanması ilk olarak renklerin uyumu ile başlamaktadır. Birbiri ile uyumlu olan renklerin tercih edilmesi parçalar arasındaki görüntü geçişini daha doğru bir şekilde yansıtacaktır. Bunun yanı sıra kıyafetlerin birbiri ile uyumlu olması için parçalar içerisindeki detayların kullanılması ve ön plana çıkarılması da gerekmektedir. Kıyafetler arasındaki uyum şal ile başlayarak ayakkabıya kadar takip etmektedir.

 

Tesettür Giyimde En Popüler Elbiseler

Tesettür giyim günümüzde kadınların giydiği ve genel olarak vücudun her yerinin kapatıldığı bir giyim şekline denmektedir. Bu kıyafetlerden en çok bilineni ve kullanılanı ise Ferace isimli elbisedir.

 

Ferace Nedir ve Ne Zaman Ortaya Çıkmıştır?

 

Ferace tarih olarak Osmanlı dönemine kadar uzanmaktadır. Bu kıyafet genel olarak siyah renkli ve tek parça olarak ayaklara kadar uzanan ve kadınların giydiği bir kıyafettir. Günümüzde bu kıyafet yeni moda akımlarına da uyularak istekler doğrultusunda düz ve farklı çeşitlerde kumaşlardan üretilmektedir. Bu modellere ek olarak bazı kıyafet üreticileri tarafından telefon ve cüzdan koymak için cepli üretilenler de piyasada satılmaya başlanmıştır.

 

Farklı şekilde bu kıyafetten üretilmesinin sebepleri arasında herkes için ilgi uyandırmak amaçlanmaktadır. Bu kıyafet genel olarak koyu renklerde üretilmesine karşın son zamanlarda isteklere göre farklı renklerde de özel üretim yapılmaktadır. Bu ürün mevsimlere göre de farklı üretilmektedir. Kadınlar genel olarak bedeni bol olan kıyafetler tercih ettikleri için de firmalar bu şekilde kıyafet üretmektedirler. Bu kıyafet genel olarak mont ve benzeri ürünler gibi sıcak tutmakta ve bu kıyafetlerin yerine de giyilebilmektedir. Mantolardan tek farkı ise yakalarının geniş olamamasıdır. Bu kıyafet tesettür giyimde günümüzde sıklıkla tercih edilen kıyafetlerden birisidir.

 

 Tesettür Kıyafetleri Nerede Satılır?

 

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile her sektör teknolojiye uyum sağlamaya başlamıştır. Bunlardan biri de kıyafet sektörüdür. Tesettür kıyafet almak isteyen kişiler de internet üzerinden alışveriş yaparak kıyafet alabilirler. Moda Selvim isimli bir şirket tesettür kıyafetler ve ayakkabı satan bir firmadır. Bu giyim şirketinde birçok marka ve modellerin en son çıkan kıyafetleri bulunmaktadır. Bu kıyafetlerden biri ise son zamanlarda sıklıkla tesettür giyimde tercih edilen ferace isimli elbisedir. Bu elbiseden, Moda Selvim isimli internet sitesinde birçok renkte, birçok modelde ve cinste bulunmaktadır.

 

Bu sitede alınacak ürünlerin bedenleri, yapıldığı kumaşlar ve hangi mevsim için giyilebileceği yazmaktadır. Bu sebeple de herkes bu site üzerinden rahatlıkla ve güvenle alışveriş yapabilir. Ürünlerin fiyatları ise her bütçeye uymaktadır. Bu sebeple tesettür kıyafet alacak kadınların bu site üzerinden alışveriş yapmaları birçok kişi tarafından tavsiye edilmektedir.

 

Farkı Hissetmek İsteyenlere

 

C.M.N       Farklı olmak ve herkesin içinde en farklı ve en güzel görünmek her bayanın istediği ve istediğini gerçekleştirmek için çaba sarf ettiği durumlardan birisidir. Her bayanın hayalinde güzel olmak ve en özel mekânlarda bile zarafetiyle fark yaratmak isteği vardır. Bunun için kendine yakışan şeylerin en güzelini ve en şık olanını giyer. Her bayan mükemmel ve kusursuz olmak ister. Her ne kadar herkesin zevki ve renk seçimi farklı olsa da her insan seçimlerinde hür ve özgürdür. Kimse kimsenin giyimine, kuşamına ve seçtiklerine karışma hakkına sahip değildir. Bayanlar her zaman güzeli ve en özeli hak eder.

 

Her şeyin en iyisine baştan sona kadar layıktırlar. En iyisi olduğunu düşündüğümüz türlerden birisi de hiç şüphesiz tesettür giyim ürünleridir. Buram buram güzellik kokan bu ürünler giyen herkese çok yakışıyor. Bayanları olduğundan daha da güzel gösteren tesettür kıyafetleri her ne kadar isteyenlerin seçimi olsa da, her geçen gün tercih edenlerin sayısı oldukça fazlalaşarak dolaplarda tesettür kıyafetleri için yer açılmaya başlanıyor. Durum böyle olunca da bayanların üzerinde görülen bu kıyafetler herkes tarafından beğenilerek ve imrenilerek alınıyor ve davetlerde ve partilerde bile fazla tercih edilenler arasındaki yerini de her geçen gün koruyor.

 

Tesettür modasının çok konuşulduğu, dilden dile dolaştığı, her an, her saniye tıklandığı, birbirinden farklı ve çeşit ürünlerin bulunduğu www. modaselvim.com hayranlarına bir tık kadar yakın. Tunikler, pantolon çeşitleri, birbirinden güzel elbise ve canlı desenlere sahip etek seçenekleriyle en farklısı siz olacaksınız. Farkı baştan sona kadar yansıtacağınız ve üzerinize tam tamıyla oturacak bedenlere sahip tesettür kıyafet modelleri kaliteli kumaşlarıyla ne kadar giyilirse giyilsin eskimeyen ve ilk günkü halini yine yeniden gözler önüne seren güzelliklere sahip.

 

En güzeli hak eden siz değerli müşterilerimize en iyiyi ulaştırmaktan ve kaliteyi güvenle aktarma adını verdiğimiz bu yolda samimiyetine ve dürüstlüğüne güvendiğimiz başarılı kadromuzla ilerlemekten büyük bir mutluluk ve keyif aldığımızı size bildirmek isteriz. Gün geçtikçe büyüyen www.modaselvim.com ekibimiz binlerce insan tarafından her an ziyaret edilerek bütün zevklerin ortak noktası olmaya devam ediyor.

 

Biz de bu memnuniyetten memnun kaldığımızı sizlerin seçimlerinizle her geçen gün daha çok fark ediyoruz. Bize bu güzel duyguları yaşattığınız ve seçimlerinizde ilk tercihleriniz arasında bize yer verdiğiniz için siz değerli müşterilerimize teşekkür eder, kararların en iyisini verdiğinizi belirterek, aldığınız her ürünü güzel günlerde kullanmanızı dileriz.

 

Tesettür Kıyafet Seçimleri

tesettür giyimKapanmak bizlere Allah’ın birer farz olarak kıldığı emirlerden bir tanesidir. Bu yüce emri yerine getirmek her Müslüman bayanın üzerine farz kılınmıştır. Bu farzı yerine getirmek için dış kıyafetimiz olan tesettür kıyafet dikkat edilmesi gereken önemli bir husustur. Bunun için birçok tesettür firmaları dış giyim konusunda birçok dış kıyafet üretse de birçoğu gerçek tesettürü maalesef yansıtmıyor. İçlerinden Allah’ın emrine gerçekten uyanı titizlikle seçmek gerekir.

Biraz anlatacak olursak örneğin dış kıyafet kesinlikle dar olmamalı. Mümkün olduğunca vücut hatlarını kapatacak özellikte bol bir kıyafet olmalı. Tesettür giyimdeki amaç vücudun bütün kısımlarını örtecek genişlikte olmalı. Sonrasında sade olmalı mümkün olduğunca. Çok abartılı, gösterişli bir kıyafet te tesettürden uzaktır. Koyu renkler seçilerek dikkat çekmemesi sağlanabilir. İnce ve şeffaf ta olmamalı. Çok ince bir kıyafetten yapılan diş giyim içi göstereceği için asla uygun değildir.

 

Giyinmekten maksat Allah’ın emrini tam manasıyla yerine getirebilmektir. Kadınlar yapıları gereği karşı cinste etki uyandırdıkları için mümkün olduğunca kendilerini gizlemeleri gerekir. Bu da gerçek bir tesettür kıyafet ile mümkün olmaktadır. Çok değerli taşlar örneğin elmas gibi ancak en kapalı yerlerde muhafaza edildiği takdirde korunurlar. Bir bayan da elmas değerindedir ve korunması ve muhafaza edilmesi ancak örtünmek ile gerçekleşebilir.

Bunun için her bayanın bu konuyu iyi idrak ederek neden kapanması gerektiğini çok iyi öğrenmesi gerekir. Bunu da ancak gerçek sahibinden öğrenebilir. Kuranı kerim de Nur suresinin 31. ayetinde bu konuyla ilgili detaylı bilgi verilmektedir. Okuduklarında nasıl bir tesettür şeklinin olması gerektiği bu ayette güzel bir şekilde yazmaktadır. Herkes biraz vaktini ayırıp bu önemli emiri okuyup anlamaya çalışmalıdır.

 

Kıyafetimiz bizi en güzel şekilde temsil eder. Nasıl bir bakış açısına sahip olduğumuzun da kanıtıdır. Kendimizi tesettürlü olarak görüyorsak bu konuda titiz davranarak modaya göre değil tamamıyla Allah’ın emrine göre hareket etmeliyiz. Aynı zamanda dışı tesettürümüzü tamamlamakla kalmayıp içimizi de tesettüre bürüyüp güzel ahlak sahibi olmaya gayret göstermeliyiz. O zaman gerçek anlamda tesettürlü olmuş oluruz.