Tesettür Giyimde Dikkat Edilecek Noktalar?

Tesettür giyim daha muhafazakar bir giyim tarzdır. Tesettür giyimde birçok seçenekler sunulmaktadır. Bu seçenekler günümüzün modasıyla sıkı bir takiptedir. Kaban abiye ve kıyafetler bakımından geniş bir kitleye sahiptir.

 

Tesettürlü bayanlara son derece şık ve modern kıyafetler tasarlanmaktadır. Bu tasarımlar modanın renklerini ve desenleri taşımaya özen göstererek yapılmaktadır. Her farklı sezonda mutlaka farklı modellerle askılardaki yerini almaktadır. Tesettür giyim abiye spor ve günlük yaşantıda kullanmak üzere üç grupta incelenebilir. Spor olarak daha geniş ve rahat modeller tercih edilmektedir. Abiye olarak bir gece yemeği veya davette daha şık ve renkli modeller tercih edilir. Günlü yaşantıda da tuniklerin başörtü şal ve pantolonların sahip olduğu çizgiler ve desenlerle rahatlıkla kullanılabilir. Böylelikle günümüz modasının çizgilerini rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Günümüzde birçok mağazalar tesettür giyime büyük yer vermektedir. Gittiğiniz her mağaza da tesettür giyim ile ilgili birçok seçenek ve çeşitlere rastlamanız mümkün. Tesettür giyim şıklığı sadece muhafazakar seçimin değil diğer kadınlarında ilgisini çekmeyi başarmıştır. Uzun elbise giymeyi tercih eden kadınlar tesettür giyim de tarzlarına uyan birçok ürün bulabilmektedir.

 

Tesettür Giyimde Aksesuar Seçimi Nasıl Olmalıdır?

 

Diğer giyim tarzlarında olduğu gibi tesettür giyim de kendine özgü aksesuarları vardır. Kıyafetiniz çanta, kolye, kemer ve bronşlarla tamamlayabilirsiniz. Aksesuarınızın kıyafetinizle bir bütün halini oluşturmalıdır. Örneğin önü sade bir kıyafet seçtiyseniz biraz uzun ve desenleri büyük bir kolyeyle hareketlendirebilirsiniz. Eğer kıyafetiniz hareketli ise sade bir çantayla kıyafetle kıyafetinizi tamamlayabilirsiniz. Aksesuarın her çeşidini rahatlıkla bulabilir ve kullanabilirsiniz.

 

Tesettür Giyimde Hangi Mevsimde Nasıl Giyinmeliyim?

 

Kadınların en çok kafasını karıştıran konulardan biri de mevsimsel geçişlerdir. Her mevsimin kendine göre renkleri vardır. Bu renklere göre kıyafetler tasarlanmaktadır. Kıyafetinizin tercihini yaparken mevsimler koşulları göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin tesettür giyim de mevsim olarak kış ise daha kapalı renkler tercih edebilirsiniz. Mesela taba siyah lacivert gibi renkleri ön planda tutun ve renklendirmeyi aksesuarlarınız yardımıyla yapın. Mevsim olarak ilkbahar ya da yaz mevsimindeyseniz daha canlı renkler seçmelisiniz. Daha küçük aksesuarla kıyafetiniz daha şık hale getirebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın