Özel Günlerde Hangi Abiye Tercih Edilmelidir

Üniversite mezuniyeti dönemi, parti ve benzeri özel günlerde yaklaştığında her kadının aklındaki tek soru hangi abiye beni güzel gösterir olmaktadır. En şık ben olmalıyım, herkesten güzel olup, mezuniyet sonrası konuşulan isim olmalıyım diyor olabilirsiniz. O zaman abiye modelinizi önce kafanızda tasarlayın. Kendinize sorular sorarak en uygununu bulmaya çalışın.

 

1) Mezuniyet balonuz nerede olacak?

 

Abiyenizi seçerken ilk aşamanızı bu soruyu cevaplarken başlamanız gerekmektedir. Çünkü seçtiğiniz abiye şık olmanın yanında rahat etmeniz de önemlidir. Eğer mezuniyet balonuz bir teknede olacak ise o zaman çok uzun abiye tercih etmemelisiniz. Merdiven inip çıkmakta zorlanırsınız. Teknenin zemini genelde dans edilen bölgeler halı tarzında olur bu yüzden abiyeniz zeminde akıp gitmez, takılıp düşebilirsiniz. Hepsini idare ederim uzun elbise istiyorum diyorsanız kesinlikle fikrinizi değiştirmeyin.

 

Peki, balonuz bir mekanda olacaksa o zaman istediğiniz boyda abiye tercih edebilirsiniz. Bu sefer dikkat etmeniz gereken konu düğüne gidiyor gibi olmamalısınız. Saks mavisi, zümrüt yeşili, bordo abiyeler sizi balonun en şık kadını konumuna çıkarmaya yetecektir. Çünkü bu renkte abiyeler her zaman göz alıcı olurlar.

 

2) Balo sonrası bir eğlence olacak mı?

 

Balo sonrasında bazı üniversitelerin organizatörleri farklı mekanlarla anlaşarak eğlenceyi uzatmayı planlarlar. Abiyenizin seçimini balo sonrası gidilecek mekana göre de yapmalısınız. Çok uzun kuyruklu abiye modelleri bar tarzı mekanlarda sizi çok zorlar. Kalabalık yer abiyenizi mi toparlayacaksınız, içkinizi mi yudumlayacaksınız, eğlenecek misiniz? Gecenin sonunda çok gerilebilirsiniz. Bu sebeple balolarda alacağınız abiyenin boyu sizin eğlenmenizi fazlasıyla etkileyecektir. Uzun abiye alacaksanız da tam yere değdiğinde biten abiyeleri tercih ederseniz daha rahat edersiniz.

 

Abiyeniz ve makyajınız birbirini tamamlayacak tonlarda olmalılar. Örneğin bordo bir abiye aldıysanız bordo bir rujla aradaki dengeyi sağlayabilirsiniz. Eğer mavi veya yeşil tonlarda bir abiye aldıysanız bu ton dengesini farların yardımıyla yakalayabilirsiniz. Önemli olan yüzdeki kusurları tamamıyla kapatmadan doğal bir makyaj sizi her zaman gecenin gözdesi yapacaktır.

 

3)Kavalyeniz var ise kıyafeti nasıl olmalı?

 

Kavalyenizin kıyafeti sizin abiyeniz ile uyumlu olmalıdır. Rengi tamamen tutturamadığınız durumlarda tonlar ile de uyum yakalayabilirsiniz. Kavalyenizin kravatı ve ya yakasına takacağı aksesuar ile de uyumlu olabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın