Tesettür Tunikler Nasıl Kombin Yapılır?

 

Tunikler en rahat ve şık kıyafet türlerinden biridir. Herkes tarafından tercih edilse de daha çok tesettürlü kadınlar tarafından rağbet görmektedir. Kolaylıkla kombin yapılabilmesi ve her mevsime uyum sağlayışı ile sıklıkla tercih edilmektedir. Günümüzde her renkte ve modelde tunikler üretilmektedir. Bu da kadınların çok daha kolay kombin yapmasına yardımcı olmaktadır. Günlük hatta ne giyeceğini bilmeyen çoğu kadın tuniklere yönelmektedir. Bir pantolon veya etekle günlük hayata uygun sade kombinler yapılabilmektedir. Tunikler sadece günlük hayatta değil özel günlerde de sıklıkla tercih edilmektedirler. Şık bir topuklu ayakkabı ile kombin yapılan özel tasarım işlemeli bir tunik, uzun uzun yapılan abiye elbise arayışlarına son vermektedir.

 

En çok tercih edilen tunik modelleri

 

Piyasada çok fazla model ve seçenek olduğundan seçim yapmak pek kolay olmamaktadır. En çok tercih edilen tunik modelleri gündelik hayata uygun uzun ve bol tunik modelleridir. Düz renklerde tercih edilen bu tunikler desenli bir eşarp ya da şal ile bir araya geldiğinde oldukça şık ve stil görünmek mümkündür. Tunik gündelik hayat için tercih edilecek ise çok fazla işlemeden ve abartı detaylardan kaçınılmalıdır. Ayrıca içinde bulunulan mevsimde tunik seçimi açısından oldukça önemlidir. Yazı ince ve terletmeyecek olan kumaşlarda tuniklere yönelmek daha doğru olacaktır. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta iç göstermeyecek incelikte tuniklerden satın alınmasıdır. Eğer tunik iç gösteriyorsa bir terzi yardımı ile iç astar diktirilebilir.

 

Tunik seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

 

Tunik seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta tuniğin giyileceği ortama uygun olmasıdır. Özel bir davet için tercih edilecek olan tunik modeli biraz daha farklı ve özel bir model olmalıdır. Çok sade tercihlerde bulunmak diğer kadınların yanında basit kalınmasına neden olabilir. Eğer çok sade bir tunik giyilecek ise diğer aksesuarlar ile denge sağlanmalıdır. Bu noktada özellikle eşarp seçimi çok önemlidir. Farklı ve özel desenlere sahip bir eşarp tüm kıyafetin havasını değiştirebilmektedir. Dikkat edilmesi gereken ikinci nokta ise tuniğin ne ile tesettür kombin yapılacağıdır. Eğer pantolon ile giyilecek ise daha uzun tunik modelleri tercih edilmelidir.

Bir cevap yazın