Tesettür Elbise Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir ?

 

Tesettür elbise

Gerek günlük, gerek ise özel günler de tesettürlü bayanların en çok tercih ettiği parçaların başında tesettür elbise gelmektedir. Tesettür elbiseler tek parça olması ile ve ayrıca oldukça kolay kombin edilmesi ile bilinmektedir. Bu yüzden tesettür elbise her tesettür bayanın vazgeçilmez parçalarından biri olmaktadır. Her bayanın dolabında kurtarıcı bir kaç adet tesettür elbise bulunmalıdır ve bu elbiseleri seçerken bazı kıssalara dikkat edilmelidir. Tesettür elbise seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda detaylıca incelenmiştir.

 

Tesettür elbise tercih edilir iken nelere dikkat edilmelidir?

 

Tesettür elbise seçerken ilk olarak dikkate alacağımız konu, elbisenin kullanım alanı olmaktadır. Yani tercih ettiğimiz elbisenin nerede kullanılacağı elbisenin modelinden, dokusuna kadar birçok etmeni etkilemektedir. Örneğin gündüz, günlük hayatta kullanabileceğimiz bir elbise ile gece özel davetlere katılmanız hoş bir tercih olmayacaktır. Bu yüzden tesettür elbise seçerken mutlaka kullanım alanını göz önünde bulundurun. Bunun yanı sıra bir diğer dikkat etmeniz gereken husus, vücut tipiniz olmaktadır. Maalesef beğendiğimiz her model elbiseyi giyebilecek bir fiziğe sahip olamayabilirsiniz. Fakat fiziğinizi tanıyarak tercih edebileceğiniz modeller ile fiziğinizi olduğundan çok daha güzel gösterebilirsiniz.

 

Örneğin bel bölgeniz de fazlalıklar mevcut ve bu fazlalıkları kapatmak istiyor iseniz, dar kesimlerden kaçınmanız gerekmektedir. Dar kesim elbiseler kusurları gözler önüne sererek fiziği olduğundan daha kötü gösterebilmektedir. Tercih edilecek dökümlü elbiseler ise bu fazlalıkların üzerini örtecektir. Ayrıca en önemli durumlardan biri de tercih edeceğimiz elbisenin içerisinde rahat hissetmemiz olmaktadır. Tüm gün rahat edemeyeceğiniz bir elbise ile son derece huzursuz hissedebilirsiniz. Tercih edeceğiniz elbisenin kumaşı da oldukça önemli bir etmendir. Öyle ki yanlış kumaş tercihi yapıldığında son derece şık bir model oldukça basit ve kalitesi durabilir.

 

Bunun yanı sıra özel günler ile günlük hayatta tercih edilecek elbise kumaşları da birbirinden farklı olmaktadır. Gündüz daha pamuklu ve rahat kumaşlar tercih edilir iken, tesettür gece elbiselerinde daha çok tahta, şifon, krep gibi kumaşlar tercih edilmektedir. Eğer tesettür elbise bulmakta zorlanıyor ve tercih zorluğu yaşıyor iseniz Moda Selvim sitesini ziyaret edebilir ve binlerce farklı model arasından size en uygun olanı kolaylık ile bulabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın