Bu Yılın Tesettür Modası Nedir?

 

Y.G.S - Sedef Gül Kemerli Elbise YGS4065-S Petrol (1)Tesettür giyim son yıllarda oldukça rağbet gören bir giyim trendidir. Tesettür modası son yıllarda ortaya çıkan bir kavramdır. Önceki yıllarda tesettür giyim için çok az alternatif bulunurken günümüzde renkten renge değişen ve çeşitli modellerde tesettür giyim ürünleri bulmak oldukça kolaylaştı. Tesettür giyiminde tercih edilen renk genellikle siyah, lacivert gibi koyu renklerdir. Tesettür giyiminde genellikle tercih edilen modeller ise vücuda yapışmayan bol kesimli modellerdir.

Tesettür modası her moda türünde olduğu gibi değişim gösteren ve neredeyse her sene değişiklik yaşayan bir moda çeşididir. Tesettür giyimi tercih eden herkes tesettür kıyafetinin kendine yakışmasını, uygun kombinler yapabilmeyi ve kıyafetin içinde rahat edebilmeyi ister. Bunu sağlayabilmek için birçok tesettür markası mevcuttur. Tesettür giyiminde herkesin benimsediği ortak bir kombin veya kıyafet uyumu bulunmamakla birlikte birbirinin rengine uyan ve kişide güzel duran her türden kıyafet kitleler tarafından benimsenmekte ve kullanılmaktadır.

 

Tesettür Giyim Parçaları

Tesettür giyimi bir değil birden çok parçadan oluşmaktadır. Tesettür giyimini oluşturan parçalar şunlardır:

 

1 ) Gömlek

2 ) Bluz

3 ) Kazak

4 ) Tişört

5 ) Hırka

6 ) Pantolon

7 ) Etek

8 ) Elbise

9 ) Ayakkabı

10 ) Eşarp

11 ) Şal.

 

Tesettür giyiminde tercih edilebilecek seçenek sayısı fazlaca mevcuttur. Bayanlar kendi zevklerine ve vücut tiplerine göre bu tesettür giyim alternatiflerinden birini tercih edebilir. Sade ve şık görünmek isteyen her tesettürlü bayanın tesettür giyiminde gardırop kurallarına uyarak, zevkinin uyduğu ve kendisini iyi hissettiren tesettür giyim ürünlerinden birini tercih etmesi gerekir. Tesettür giyiminin olmazsa olmazlarından etekler her sene olduğu gibi 2017’de de moda. Değişik kesimde ve değişik renklerde ulaşılabilecek etek modelleri mevcuttur.

Etek rengi olarak ise daha sade ve gösterişsiz koyu renkte modeller göz çarpmaktadır. Eteği tamamlayan ve her gardırobun olmazsa olmaz parçası gömlek ve kazaklardır. Kış mevsimi devam ettiği sürece kalın kazaklar tercih edilebilir. Geçiş mevsimlerinde ve baharda ise gömlekler kullanım için daha uygundur. Giyimine özen gösteren her tesettürlü bayanın bunlara dikkat ederek kendine ve maddi durumuna uygun, zevkini tatmin edecek, kendisini daha iyi ve rahat hissettirecek ürün alması tavsiye edilir.

 

Bir cevap yazın