Moda Rüzgârlarının Abiyeler Üzerindeki Çarpıcı Etkisi

abiye-elbiseGiyim sektöründe sezonun tarzlarını belirleyen modacılar ve giyim markaları abiye elbise modellerinde bu yıl oldukça zengin tasarım çeşitleri ile bayanlara şık ve göz dolduran seçim alternatiflerini sunmaktadırlar. Özel gecelerin ve özel günlerin olmazsa olmazı gece kıyafetleri bu sezon daha bir çarpıcı modellerdedir. Renk olarak tüm renklerde tasarımlar yine devam ederken, öne çıkan tonlar pudra, mint ve nil yeşili olmuştur.

Bu tonlar daha soft bir görüntü sergilerken aynı zamanda zarafeti de simgelemektedir. Aynı zamanda bu tonlar yaz, kış giyilebilecek tonlardır. Bu yıl kumaş olarak şifon çok moda. Renklerin ahengi şifon gece elbiselerinde kendisini daha bir belli ederek, üzerinize giydiğiniz anda yaz akşamlarının sıcak rüzgârlarında uçuş uçuş şifon abiyenizle davetin en dikkat çeken bayanı siz olabilirsiniz.

 

Tesettür modasına da biraz değinecek olursak, bu yıl tesettürlü bayanlar için abiye elbise modellerinde etnik tasarımlar çok moda. Yeşil, bordo, hardal sarısı, siyah, su yeşili gibi çarpıcı tonlardaki elbiselere altın sicim işlemeli, gold tonlardaki hasır detaylandırmaları ile biraz Osmanlı esintileri taşıyan etnik gece kıyafetleri sezona damgasını vurmuştur. Bu elbiselerle kombinleyecebileceğiniz eşarplarınızda şifon ve taş ya da işleme detayları ile bezenmiş örtülerle, etnik modellerde türban modelleriyle saraylı havasına bürünerek davetlerin en şık ve stil sahibi bayanı olabilirsiniz.

 

Bu yıl uzun ya da kısa gece elbiseleri moda diye bir ayrım yapamayız, çünkü asimetrik kesimden tutunda, dekolteli, yırtmaçlı, kuyruklu, mini ya da uzun her tarzda gece kıyafetleri yine moda. Tarzınıza uygun olarak birçok modelde seçenek yapmanız mümkün. Fakat dantel detayları yeni sezon elbiselerinde daha bir yoğun olarak karşımıza çıkmaktadır.

Transparan modelleri, dantelin zarifliği ile birleştiren modacılar, daha feminen, çarpıcı modelleri asimetrik kesimler ile tamamlayarak dişiliğini ön plana çıkarmak isteyen bayanlar için tercih edilecek modeller arasındadır. Yine tasarımcıların sıklıkla uyguladığı saten üzerine dantel detayları ile bezemeleri ortaya çok şık parçalar çıkarmakla birlikte, dikkat çekmeyi, özel günlerin odak noktası olmayı seven bayanlar için tercih etmeleri gereken özel tasarımlar arasında yer almaktadır.

 

Bir cevap yazın