Tesettür Kombinelerde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Tesettür giyim denildiği zaman akla gelen ilk şey tesettür kombin yapmaktır. Tesettür kombinelerini oluşturmak sanıldığı gibi çok basit olmamaktadır. Yani kombine yapacak olan bireyin kendi istekleri ile ve kendi zevkleri ile birlikte, istediği parçalardaki kumaşı bulması, renklerin uygunluğunu sağlaması, alt ve üst uyumun yakalanması anlık olarak yapılacak bir durum değildir. Bunların bir arada olması adına bilhassa moda tasarımcılarını takip etmek, kimi markaların bu konu için önerilerine kulak asmak, tesettür kombin yakalamak adına önemlidir. Bununla birlikte renk uyumluluğunu yakalayıp, seçilen kumaşların nitelikli olmasına dikkat edilmesi gereken başka konulardan birisidir.

 

  Tesettürde Trend Olan Renk Yelpazesi

 

Tesettür giyim için her yıl moda olan renklerin tıpkı başka kıyafetlerde olduğu üzere değişeceği söylenebilir. Renk tercihinde bilhassa sezonun renklerine dikkat edilmesi ve buna göre davranılması da mühim bir noktadır. Bununla birlikte kişinin kendi renk kombinesini yapması da gayet mümkün. Bilhassa koyu renkli olan kombinasyonları yapmak isteyen kişiler; mavi, kırmızı, yeşil gibi renkleri siyah renkler ile kombin ederek şıklık kazanabilirler.

 

Açık rengi sevenler için ise; beyaz ile her türlü renk ya da daha açık tonlardaki renklerle uyumluluk yakalanabilir. Bu renk tercihi daha çok ayrıntılı bir şekilde araştırılıp, değişik pek çok tesettür kombini oluşturulmaktadır. Bu üst ve alt kombinasyondan sonra aksesuar renk uyumuna da dikkat edilmesi gerekecektir. Bilhassa alt kısımda giyilecek olan ayakkabının açık renkte ve daha sade olması tercih edilecek durumdur. Birbiriyle zıt olan renk kombinesi yapmamak, uygun renklerin bütün aksesuarlarda yakalanması tesettür kombinesi adına önemli bir noktadır. Bu renk kombinesinin dışında başka kombinelere de dikkat edilmelidir.

 

  Üst ve Alt Kıyafet Kombinesi Yapmak

 

Üst kıyafetler giyildiği zaman elbiselerin uzun olmasıyla beraber alt kısmın biraz daha dar ve kısa paçalı olması gerekir. Bununla birlikte alt kısımda uzun bir eteğin giyilmesi vaziyetinde de üstün biraz kısa ya da dar tercih edilmesi önemlidir. Bunun sebebi, her iki kombinin geniş seçilmesinden ötürü ortaya çıkacak fazla kilo görünümüdür. Birey bunları uygulamaz ise olduğundan daha kilolu olarak görünebilir. Bundan ötürü bunların uygulanmasında fayda vardır.