Tesettür Abiye İle Göz Kamaştırın

Tesettürlü bayanların gözde tercihlerinden olan tesettür abiye mevsimi geldi. Düğün, balo, özel davetler, nişan, kına, mezuniyet töreni gibi oldukça geniş konseptlerde kullanımı olan tesettür abiye modelleri çok sayıda ve modelde vitrinlerde yerini aldı. Bayanların adeta şıklık yarışına girdikleri ve seçerken de bin bir zorluk yaşadıkları tesettür abiye modelleri için birkaç kombin tavsiyesi bu yazıda yer almaktadır.

 Tesettür Abiye Nasıl Seçilir?

Tesettür abiye, nerede giyileceğine göre seçilmelidir. Daha sade modellerden, uçuş uçuş modellere kadar birçok seçenek bulunmaktadır. Tesettür abiyeyi giyecek kişi daha resmi ama özel bir davete gidiyorsa daha sade, tarlatansız, düz kesim ve az işlemeli bir tesettür abiye seçmelidir. Gidilecek yer daha havalı bir düğünse kabarık model, bol işlemeli, dantelli, tüllü, taşlı, yapay çiçekli, pullu, simli, kurdeleli, püsküllü, tüylü, biyeli, tarlatanlı ve çeşitli süslemeli tesettür abiye modelleri seçilebilir.

Tesettür Abiye İle Ayakkabı Kombini Nasıl Olmalı?

Doğru tesettür abiye modeli seçmek kadar, bu modele ayakkabı seçmek de bir o kadar intizam gerektiren bir iştir. Tesettür abiye modellerinin altına topuklu ayakkabı modelleri uyum sağlar. Bu topuklu ayakkabı modelleri;  dolgu topuk, yüksek topuk, çivi topuk, süet topuk, rugan topuk, deri topuk, stiletto, apartman topuk, mantar topuk, t kayış topuk, lita topuk, kama topuk, ince topuk, kedi topuk, makara topuk, iskarpin topuk, pump topuk, bağcıklı topuk, platform topuk, katır topuk modelidir.

Tesettür abiye modeline göre uygun bir topuklu ayakkabı seçimi öncelikle elbisenin uzunluğuna göre değişmektedir. Çok uzun ve kuyruklu tesettür abiye modellerinde, yüksek topuklu ayakkabı modelleri seçilmelidir. Böylece elbisenin kuyruk kısmı da daha rahat taşınabilir. Eğer tesettür abiye modeli asimetrik kesim veya bilekte bitiyor ise, daha kısa topuklu ayakkabı modeli seçilebilir. Tesettür abiye modeli neon veya parlak bir kumaştan ise, topuklu ayakkabı da bu parlaklığa eşlik etmelidir. Tesettür abiye modeli daha soft ve mat bir renkte ise, topuklu ayakkabı da bu doğallıkta olmalıdır. Çiçekli ve karmaşık desenli tesettür abiye modellerinde ise ayakkabı her zaman tek renk ve desensiz olmalıdır.